Döntse el, hogy szándékosan tűnik-e amatőrnek a Beatles videóklipje, amit egy világhírű rendező készített

2023. november 5. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Telexen is bemutattuk, hogy több mint 50 évvel a The Beatles feloszlása, 43 évvel John Lennon meggyilkolása és 22 évvel George Harrison halála után megszületett a zenekar új száma, a Now and Then. A dalt eredetileg Lennon írta, és annak idején egy kazettára rögzítették. A „Paulnak” feliratú kazettát Lennon halála után felesége, Yoko Ono adta McCartney-nak. A rossz minőségű felvételt sikerült megfelelően kitisztítani, és felhasználták hozzá George Harrison 1995-ben felvett gitárszólamait is.

Most elkészült a dalhoz a videóklip is, amit a világ egyik leghíresebb rendezője, Peter Jackson rendezett, aki A Gyűrűk Ura adaptációját készítette, de az ő munkája a Beatles: Get Back című dokumentumfilm-sorozat is.

Jacksontól valami egészen másra számítana az ember, a videoklipre kis jóindulattal legfeljebb azt mondhatnánk, hogy kedves, de első és második megnézésre sem tűnik profi alkotásnak. Lehet, hogy ez direkt volt? Jackson maga is bevallotta, hogy eddig soha nem rendezett ilyen zenei videót, és vonakodott is csatlakozni a projekthez. A rendező abban biztos volt, hogy a már nem élő zenészek életre keltéséhez nem akar sem CGI-t, sem színészeket használni, írja a Pitchfork.

A kliphez ezért eddig soha nem látott archív felvételeket is felhasználtak a Beatlesről. Az alapanyagot ehhez az a 14 órányi, eddig be nem mutatott 1995-ös filmfelvétel adja, amin McCartney, Starr és George Harrison először próbálja meg felvenni a Now and Thent. Emellett más, régi anyagokat is átadtak Jacksonnak, köztük például a bőröltönyben fellépő Beatlesről készült legkorábbi ismert felvételt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!