Eljárást indított a Médiatanács Sebestyén Balázsék műsorának onlyfanses adása miatt

2023. november 3. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eljárást indít a Rádió 1 szolgáltatója ellen, a csatorna szeptember 19-én sugárzott „Balázsék” című reggeli műsorában elhangzottak miatt – derül ki a hatóság közleményéből.

Az eljárást egy bejelentés alapján indították, mert „a »12 éven aluliak számára nem ajánlott« korhatár-megjelöléssel ellátott műsorban olyan felnőtt témákról és olyan stílusban beszélgettek, amelyek a hatóság szerint károsak lehetnek a 12-16 év közötti korosztály tagjaira”.

A bejelentőnek feltehetően azzal lehetett baja, hogy a 19-i műsorban Balázsék részletekbe menően foglalkoztak az OnlyFans nevű „kvázi pornóoldallal”. Szó esett egy Yasmina Khan nevű OnlyFans-modellről, akinek egy feleség írt felháborodott sms-t, mert rajtakapta a férjét, ahogy a nő videóit nézi, ezután pedig telefonon jelentkezett be a műsorba Molnár „Nagy Ő” Anikó, aki maga is szolgáltat tartalmat az oldalon. Ő aztán részletesen elmesélte Balázséknak és a hallgatóknak, hogy hogyan is működik az OnlyFans.

A Balázsék egyébként már több bírságot is behúzott a Médiatanácstól, 2021 elején közel másfél millió forintos bírságot kapott a Rádió 1, mert az egyik adásban a házigazdák a szexről értekeztek. Pár hónappal később pedig több mint kétmillió forintot kellett fizetniük „a szexualitást direkten tárgyaló beszélgetésrészletek” miatt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!