Újra megbírságolta Sebestyén Balázsék reggeli műsorát a Médiatanács

2021. május 12. – 16:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sebestyén Balázsék reggeli rádióműsora miatt több mint kétmillió forintos bírságot rótt ki a Médiatanács a Rádió 1 szolgáltatójára, azaz a Mészáros Lőrinchez közeli Radio Plus Kft.-re, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerdai közleményéből.

Az NMHH közlése szerint a Médiatanács 2,05 millió forintos bírságot rótt ki a Rádió 1 működtetőjére Balázsék egy februári adása miatt, amelyben „a szexualitást direkten tárgyaló beszélgetésrészletek” hangoztak el, a műsort ennek ellenére az ilyen esetben indokolt 16-os besorolás helyett csupán 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tüntették fel. Hogy pontosan melyik napról van szó, a közlemény nem részletezi.

A Médiatanács ráadásul további 50 ezer forintos bírságot is kiszabott a cég ügyvezetőjére, mivel a jogsértést a rádió ismételt jelleggel követte el. Februárban a Telex is beszámolt róla, hogy Balázsék egy előző évi adásában elhangzottak – pontosabban a rossz korhatár-besorolás – miatt a szolgáltató 1,45 millió forintos bírságot kapott.

„A Médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét” – húzza alá a Telexnek eljuttatott közleményben az NMHH.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!