A Jóbarátok társalkotója szerint a halála előtt Matthew Perry boldog és józan volt

2023. november 1. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Jóbarátok társalkotója, Marta Kauffman két héttel a halála előtt beszélt utoljára Matthew Perryvel. Kauffman a Today című műsorban azt mondta, jó hangulatú beszélgetés volt, Perryn érződött, hogy boldog, és végre jó helyen van, ezért is volt sokkoló a halálhíre – írja a Deadline.

„Boldog volt és jókedvű. Nem tűnt úgy, mintha bármi nyomasztaná. Nagyon jó passzban volt, ezért is tűnik olyan igazságtalannak a halála” – mondta Kaufmann.

„Jobb állapotban volt, mint amilyennek egy ideje láttam. Annyira izgatott voltam, hogy így láttam! Érzelmileg jó helyen volt. Jól nézett ki. Leszokott a dohányzásról. Józan volt.”

„Teljesen sokkolt a hír. Az első gondolatom őszintén szólva az volt, hogy írjak neki egy sms-t. Aztán elöntött a mély szomorúság. Nehéz felfogni. Tudod, az egyik percben még itt van és boldog, aztán puff – mondta. – Elvesztettem egy barátot, és ami elképesztő, hogy a rajongók szintén elvesztették egy barátjukat. És remélem, bárhol is van, érzi ezt.”

David Crane, a Jóbarátok másik alkotója a műsorban azt mondta, egyetért Perry korábbi jóslatával, a színész halála meglepő volt, de nem sokkoló. „Tekintettel mindarra, amin keresztülment, mindannyian tisztában voltunk vele, hogy erre fel kell készülni. De még mindig nehéz elhinni, mert ő egy olyan »élő ember« volt, nehéz elhinni, hogy nincs itt.”

Matthew Perry egész életében küzdött a függőséggel, többször megpróbált leszokni a szerekről, összesen 15-ször vonult elvonóra, de sokszor visszaesett. Egy tavaly megjelent podcastban arról beszélt, hogy „sok fent és lent jellemezte az életemet, de a legjobb része egyértelműen az, hogy ha egy alkoholista vagy drogfüggő megkeres, és azt kérdezi, segítesz nekem, mindig azt tudom mondani: igen, tudok segíteni. Akkor is, ha sokszor magamnak se tudok.”

2021-ben Perry is szerepelt a Jóbarátok: Újra együtt című filmben, amiben a hat főszereplő együtt idézte fel a közös emlékeket. Kauffman a Today Show-ban azt mondta, a színész megjelenése akkor is aggasztotta. „Minden egyes műtétnél opiátokat adtak neki a fájdalomra, és a körforgás kezdődött elölről. Szóval, igen, aggódtam, hogy a ciklus melyik pontján volt abban a pillanatban”. „Azt hiszem, amikor Matthew-ról beszélünk, mind tudtuk, hogy a prioritásunk az, hogy támogassuk őt a sorozat 10 éves futása alatt és azon túl is” – tette hozzá Crane.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mi okozta az 54 éves színész halálát. A hatóságokhoz október 28-án délután 4 óra körül érkezett hívás Perry Pacific Palisades-i otthonából, amelyben a hívó – akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra – azt mondta, hogy a színész egy forró jakuzziban fekszik, és nem lélegzik. A pár perc múlva kiérkező mentők már csak a halálát tudták megállapítani.

A Los Angeles megyei halottkémi hivatal vizsgálatot indított, amely magában foglal egy toxikológiai vizsgálatot is, eredmény valószínűleg hónapok múlva várható. Rendőrségi források szerint nem találtak tiltott kábítószert Perry otthonában.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!