Az HBO Maxot leváltó Maxon élő olimpiai közvetítések is lesznek

2023. október 26. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai átalakítás után Európában 22 országban, köztük Magyarországon is 2024 tavaszán vált a Max névre az HBO Max – ezt Lee Hobbs, a Warner Bros. Discovery EMEA régióért felelős vezetője is megerősítette a Big Picture tévés konferencián.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Max már a teljes cégcsoport tartalmait kínálja majd, azaz az eddig megszokott HBO-gyártások mellett hangsúlyosabbak lesznek a platformon a Discovery, a HGTV vagy az ID csatornák könnyedebb magazinműsorai, realityjei.

Az viszont a magyar piacon újdonságnak számít, hogy a megújuló felületen már élő sportközvetítések is lesznek. Ez a 2024-es párizsi olimpia miatt hoz látványosan új helyzetet az itthoni kínálatban, hiszen a Warner Bros. Discovery az MTVA-t is tagjai között tudó Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU) közösen birtokolja az olimpia közvetítési jogait. Ez eddig a gyakorlatban azt jelentette, hogy az MTVA csatornáin és szintén a Warnerhez tartozó Eurosport felületein lehetett követni párhuzamosan az olimpiák eseményeit. Ez annyiban változni fog a párizsi olimpia idején, hogy az Eurosport mellett a Max-előfizetők is elérhetik az olimpiai közvetítéseket élőben és lekérhető taralomként is.

A Max emellett az Eurosport kiemelt sportközvetítéseit is streamelni fogja, azaz a tenisz Grand Slam-tornák mellett például a háromhetes kerékpáros körversenyek, a Grand Tourok is elérhetőek lesznek a Maxon Európában.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!