Jövő nyáron Budapesten ad koncertet Ed Sheeran

2023. október 20. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

2024. július 20-án a budapesti Puskás Arénában lép fel Ed Sheeran - jelentette be a Puskás Aréna.

Sheeran a Mathematics Tours keretében koncertezik jövőre Európában és Ázsiában is, a budapesti koncertre október 26-tól kaphatók jegyek.

Ed Sheeran 250 millió eladott lemezzel és közel 80 millió átlag Spotify-hallgatóval az elmúlt közel másfél évtized egyik legnagyobb popsztárja, 2011 óta gyakorlatilag mindent elért, amit a popzenében el lehetett érni, és még azon túl is. A legújabb, Autumn Variations című albumáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

2023 nagy váltást hozott karrierjében, hiszen májusban megjelent „-” című albumával lezárta a 2011 óta tartó, Mathematics névre keresztelt időszakát, amelyben a négy matematikai alapművelet és az egyenlőség jelölték a lemezeket. Ez a koncepció alapjaiban határozta meg Sheeran zenei pályafutását: messze ezekkel a lemezekkel érte el a legnagyobb sikereit, és ezeken jelentek meg a legnagyobb slágerei. A „÷” című album megjelenése idején népszerűsége minden képzeletet felülmúlt, a hozzá kapcsolódó turnéja közel 9 millió embert mozgatott meg 255 koncert alatt, bevételben pedig csak úgy maradt le a rekorder, Elton John közel egymilliárd dollár bevételt termelő turnéja mögött, hogy utóbbi egy csaknem 100 állomással hosszabb körút volt.

A Mathematics Tour (amely mind a négy lemezt dolgozza fel) még javában tart, de már most a 14. legnagyobb bevételű turnénak számít a világon.

Ed Sheeran utoljára 2019-ben járt Magyarországon, a Sziget Fesztiválon.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!