Elmúlt az adásveszély, közeledtek az álláspontok a vágók és az RTL között

2023. október 19. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

Információink szerint folyamatban van a megegyezés az RTL és a televíziónál dolgozó vágók között, akik hétfőn előre bejelentett demonstrációt tartottak az RTL székháza előtt. Fizetésemelést szeretnének elérni, a hétfői, néhány órás leállás után a tervek szerint csütörtökön egyáltalán nem vették volna fel a munkát. Ez a veszély most elhárult.

A hétfői tüntetés az RTL székháza előtt – Fotó: olvasónk
A hétfői tüntetés az RTL székháza előtt – Fotó: olvasónk

„Az RTL műsorain az utómunka zökkenőmentesen és a jelenlegi feltételek mellett zajlik tovább. A vágók és a gyártócégek között a jövő évi együttműködésekről megkezdődtek a tárgyalások” – közölték szerkesztőségünkkel a tárgyaláson megjelent vágók jogi képviseletét ellátó ügyvédek, Gyurta Tibor és Szabó Imre Szilárd.

A hétfői tüntetésen körülbelül negyvenen vettek részt. Rónay Ferenc, a Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének elnöke a Telexnek azt írta, hogy noha a tiltakozásban részt vevő személyek többségükben tagjai a szakszervezetüknek, az akció szervezése az érintettek önálló kezdeményezése volt.

A szakszervezet ebben értelemszerűen nem is vehet részt, tekintve, hogy a tiltakozóknak nincs sztrájkjoguk, mivel nagy többségükben nem állnak munkajogviszonyban, ráadásul az RTL nem is ismeri el a szakszervezetet képviselettel rendelkezőnek, így a törvényben biztosított jogait sem tudja gyakorolni. A demonstrációt Rónay magánszemélyként jelentette be a rendőrségen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!