Novemberben Telex-buli a Gólyában

2023. október 17. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

Új időszámításához érkezett a Telex After, hiszen már önálló kiadványként és rovatként működik a zenei műsorunk. Ennek örömére nemcsak az aloldalunk indult el új tartalmakkal és cikkekkel, hanem november 4-én egy külön bulin is megünnepeljük az új időszámítást a Telex After környékén, ahová mindenkit sok szeretettel várunk.

A bulit a budapesti Gólyában tartjuk, ahol három izgalmas, feltörekvő előadó ad koncertet. Jegyek már kaphatóak, áruk: elővételben 3000 Ft, a buli napján 3500 Ft. Kövesd az eseményt a Facebookon, vegyél jegyet a Tixán, és találkozzunk a bulin a Gólyában!

Az estét a Kikeltető tehetségkutatón feltűnt Lenkke_ egyszemélyes elektronikus zenei produkciója nyitja. Lenkke_ idén májusban fellépett a Kikeltető záróbuliján a Turbinában, ahol ő adta az egyik legizgalmasabb koncertet, a zenéjét leginkább ahhoz lehetne hasonlítani, amikor valaki ötvözi a tánczenét, a hyperpopot és a kísérleti elektronikát, miközben olyan előadók inspirációja is fellelhető, mint mondjuk a Prodigy, a Nine Inch Nails vagy a Massive Attack. (frissítés: Lenkke sajnos betegség miatt nem tud csatlakozni az After bulijához, helyette DJ PANPIHO ugrik be a táncoltatásba.)

Őt a Wavy rapkollektíva egyik feltörekvője, Aminon követi. Az alapvetően old school hiphopból táplálkozó rapper és producer gyakran használ a zenéjéhez élő hangszerelést (ő is több hangszeren játszik) és sötétebb hangmintákat, illetve a rap mellett gyakran énekel is. A zenéjében megjelennek az új és régi iskolás hiphop mellett klasszik rock- és popzenei elemek, illetve némi R&B is. Zenéjén egyszerre érezni 2Pac vagy Freddie Gibbs hatását, mint a Nirvanáét vagy a Ramonesét. Az angolul rappelő és éneklő Aminon az első nagylemezét 2021-ben jelentette meg Enlightened címmel, illetve közreműködött Co Lee és Don C 2022-es nagylemezén, ami a Blunt Shelter gondozásában jelent meg és a Wavy májusi debütáló dupla lemezén, a Babelen is.

A koncerteket a Hocuspony garázsrockzenekar zárja, akiknek a tagjait olyan zenekarokból is lehet ismerni, mint a Panel Surfers, a No Eves, a Darage vagy a Puma Danger. Ők most az egyik legfrissebben szóló rockzenekar a feltörekvők közül, mert a kaliforniai garázsrockos és stoner rockos hangzású dalaiknak magyar szövegük van, ráadásul a zenekar védjegyévé vált, hogy szinte minden dalban minden tag együtt énekel, ordít, kiabál, nem pedig csak az egy darab énekes. Az első, négyszámos EP-jüket most márciusban hozták ki, amelyekhez több kifejezetten szórakoztató klip is készült.

Az estét a Telex After munkatársaival zárjuk. Bussy Power néven Kersner Máté, Bakos Barna és Sajó Dávid DJ-znek egészen zárásig. A helyszínen egyébként találkozhattok a Telex After minden tagjával, illetve telexes merchöt is árulunk majd.

Timeline (frissítés: programváltozás)

  • 19:00 – nyitás
  • 20:00 – (betegség miatt elmarad) Lenkke_
  • 21:00 – Aminon (WAVY)
  • 22:00 – Hocuspony
  • 23:00 – DJ SETS:
    - DJ PAMPINHO
    - Bussy Power (After crew: Sajó, Barna, Matka)

Jegyár:

  • Elővételben: 3000 Ft
  • Aznap: 3500 Ft

Kövesd az eseményt a Facebookon, és vegyél jegyet a Tixán, találkozzunk a Gólyában!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül, a részvételi feltételek és adatkezelési tájékoztató itt található.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!