Old school, fanyar humorú RPG a posztapokaliptikus Szovjetunióban

2023. október 12. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

2018 egyik kellemes meglepetése volt a mindenféle kelet-európai (lett, ukrán, orosz, lengyel sőt, ciprusi!) fejlesztők által alkotott Atom Team stúdió első játéka, az Atom RPG. A játékot a legelső Fallout és a Wasteland inspirálta, csak annyi különbséggel, hogy itt nem az atomháború utáni Egyesült Államok a helyszín, hanem a posztapokaliptikus Szovjetunió.

Az Atom RPG igazi klasszikus izometrikus szerepjáték, ahol körökre bontott harcok vannak mindenféle szörnyszülöttek, mutánsok és haramiák ellen, miközben figyelnünk kell arra, hogy mindig legyen nálunk elég felszerelés a túléléshez. A történet sokkal földhöz ragadtabb, mint a Fallout vagy a Wasteland, az amerikai vicceskedés helyett jellemzőbb a kelet-európai fanyar humor és a pár fokkal valóságosabb karakterek. A grafikától viszont nem kell hanyatt esni, szépnek talán nem is lehet nevezni, de a posztapokaliptikus hangulat kárpótol a kevésbé látványos környezetért.

Persze a játék le sem tudná tagadni az első Fallout hatását, de ahhoz képest ez egy modern játék, nincsen tele bugokkal, és jóval letisztultabb a kezelése. A sztori kifejezetten izgalmas, és nagy hansúlyt fektettek a készítők arra is, hogy mindig legyen mit felfedezni, ha új területre tévedünk. A harcok tudnak néha nehezek lenni, cserébe egyáltalán nem ezen van a hangsúly, sokkal inkább a történetvezetésen és a felfedezésen.

Ha valaki szeretne egy kifejezetten old school, mégis modern RPG-vel játszani, ami kicsit visszaadja azt a kelet-európai hangulatot, amiben mi is élünk, akkor nagyon tudom ajánlani az Atom: RPG-t, amihez ráadásul később kijött egy rendes sztori DLC is egy komplett új várossal.

Az Atom RPG most mindössze 6,74 euró a Steamen, aminél olcsóbb még sohasem volt, pedig az eredeti, 15 eurós árért is egy olyan játékot kapunk, amiben simán benne van 40-60 óra játékidő is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!