Azahriah is megcélozta a Puskás Arénát

2023. október 2. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Azahriah első magyar előadóként ad önálló koncertet a budapesti Puskás Arénában május 25-én, jelentették be a szervezők. A dátummal éppen beelőzték a Halott Pénzt, ők június 8-án ünneplik ugyanitt a huszadik születésnapjukat. Azahriah koncertjére október 10-én 10 óra 10 perckor kezdik árulni a jegyeket.

Mint írták, YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót, a Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait, havonta több mint 700 ezer hallgatója van. A magyar streamelők a DESH-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben, az NMHH hivatalos statisztikái szerint 6,5 milliószor.

A 2020-as évek legfelkapottabb magyar popsztárja Azahriah, vagyis a mindössze 21 éves Baukó Attila. A legtöbben még Paul Streetként ismerték YouTube-on, ahol pár év alatt az egyik legismertebb vloggerré vált, jelenleg több mint félmillióan iratkoztak fel a videóira. Ezzel párhuzamosan kezdte el építgetni a zenei karrierjét, ami egy igazi Z generációs sikersztori: a legeslegelső koncertjére 2021-ben rögtön ezerötszázan voltak kíváncsiak az akkor frissen megnyíló Monyolandben, idén márciusban pedig már a Papp László Arénában adott telt házas koncertet. Sokan mégis a tavaly nyári, nagy sajtóvisszhangot kiváltó botránya miatt kezdték el megismerni. Azahriah májusban volt az After Podcast vendége.

Novemberben hétállomásos európai turnéra indul. Fel fog lépni Bécsben, Prágában, Varsóban, Berlinben, Manchesterben, Londonban és Párizsban is. A bécsi koncertre már júniusban elfogytak a jegyek.

Korábbi nagy cikkünk a témában: Elérkeztünk a magyar popzene legújabb generációváltásához>>>

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!