„Nehéz megmondani, hogy a férjem tisztában van-e az állapotával” – először adott tévéinterjút Bruce Willis felesége

2023. szeptember 25. – 19:41

Másolás

Vágólapra másolva

Először adott tévéinterjút Emma Heming Willis azóta, hogy férjét, Bruce Willist februárban frontotemporális demenciával diagnosztizálták – számolt be erről a Wrap. Szerinte „nehéz megmondani”, hogy a 67 éves amerikai színész tisztában van-e az állapotával. „Nehéz a diagnosztizált személynek és a családnak is. Ez a mi esetünkben sincs másképp. Igaz, amikor azt mondják, hogy ez egy családi betegség” – mondta Emma Heming Willis a Today c. műsorban, majd azt is hozzátette, hogy a diagnózis egyszerre áldás és átok is egyben. „Ettől még nem lesz kevésbé fájdalmas, de egy kicsit könnyebbé teszi a helyzetet, hogy tudjuk mi történik Bruce-szal.”

Willis feleségének oldalán a műsorában ott ült Susan Dickinson is, aki a Frontotemporális Degenerációért Egyesület vezérigazgatója, azért, hogy együtt hívják fel a figyelmet a betegségre a demencia világhetének alkalmából. Dickinson elmagyarázta, hogy a frontotemporális demencia elsősorban az agy beszédkészségéért felelős területét támadja meg, valamint hatással lehet a viselkedésre és a személyiségre is.

Bruce Willis családja tavaly márciusban jelentette be, hogy az amerikai színésznél afáziát diagnosztizáltak, Willis ekkor úgy döntött, hogy felhagy a színészkedéssel. Az állapota azonban tovább romlott, majd egy évvel később megállapították nála a demenciát.

Már a diagnózisok előtt is voltak jelei annak, hogy valami nincs rendben az elismert színésszel. Még 2020-ban Willis állítólag a Kódolt kockázat forgatásán rosszkor lőtt egy vaktölténnyel töltött pisztollyal, az incidensben senki nem sérült meg. A Gyilkos ösvény forgatása alatt a rendező, Mike Burns egy emailben azt írta, hogy Willis szövegét le kell egyszerűsíteni, és ki kell venni belőle a monológokat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!