Vasárnapig lehet jelentkezni az idei Magyar Klipszemlére

2023. szeptember 18. – 13:29

Vasárnapig lehet jelentkezni az idei Magyar Klipszemlére
Fotó: Magyar Klipszemle

Másolás

Vágólapra másolva

Idén is megrendezik a legnagyobb hazai videóklipes szakmai versenyt, a Magyar Klipszemlét, ahol 2015 óta keresik az adott év legeslegjobb zenés videóit. A versenyre elindult a nevezés, és idén a Telex és az After is részt vesz médiapartnerként az eseményen. Mutatjuk, mi változott az eddigi évekhez képest, hogyan lehet nevezni, és minden más részletet!

  • Már elindult a regisztráció, nevezni a Klipszemle honlapján lehet, itt lesz majd a közönségszavazás, illetve ide kerülnek fel a később bejelentett programok.
  • Az előző évektől eltérően idén van nevezési díj. Videónként nettó 5 ezer forintba kerül benevezni egy-egy klipet a versenyre.
  • Az eseményre 3 nap alatt elfogytak az early bird jegyek, de már van elővételes jegy online a honlapon és a Tixánál, illetve majd lehet a helyszínen is vásárolni. Akinek a videója bejut a versenybe, azért automatikusan három belépő is jár.

A Magyar Klipszemle az elmúlt években az egyik legjobb zeneipari háttéreseménnyé nőtte ki magát, hiszen egyre kevesebb az olyan esemény, ahol valamilyen díj köré szervezve képviseltetné magát az egész szakma a háttéremberektől a zenészekig. Ráadásul a díjátadó és a klipek levetítése mellett szakmai programok, kerekasztalok és koncertek is lesznek, ezeket később jelentik be. Annyit viszont már előre lehet tudni, hogy idén a hiphop lesz a rendezvény fókuszában, a fellépők és a kerekasztal szereplői is ezt a színteret képviselik majd.

Idén kitolták a nevezési határidőt, szeptember 11-től egészen szeptember 24-ig lehet lehet beküldeni a nevetéseket. Fontos, hogy 2022. szeptember 5. óta megjelent, a 2022-es Klipszemlén versenybe nem került videók nevezhetők.

A klipeket minden évben más (senki nem sem zsűrizett kétszer az indulása óta) szakmai zsűri bírálja el. Az elmúlt években olyanok vettek részt a zsűrizésben, mint Lábas Viki, Törőcsik Franciska, Éder Krisztián, Pálfi György, Péterfy Bori, Jakab Juli vagy Szirmai Gergely, a gálát pedig vezette már korábban Tilla, Hajós András, BetonHofi, Fluor Tomi és Szabó Simon is. A zsűri és a műsorvezetők kilétére is hamarosan fény derül.

A hetedik Magyar Klipszemlét november 9-én tartják a budapesti Akvárium Klubban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!