Ahova lépünk, egy Godzilla terem

2023. szeptember 8. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Jövőre lesz hetven éve annak, hogy Japán magára szabadította a filmvásznon Godzillát (vagy Godzsirát, ahogy tetszik), az óriási, tengerben szunnyadó hüllőt, ami néha elsétált a szigetországig, hogy ott erőszakosan megbontsa az infrastruktúrákat. A népszerűsége mit sem változott az évtizedek során, elég lesz az idei őszi-téli filmes és sorozatos felhozatalt nézni, amikor is készült egy amerikai és egy japán feldolgozás is.

Az amerikai a 2014-ben megkezdett, úgynevezett Szörnyverzum történetét folytatja, pontosabban az abban szereplő, titokzatos Monarch nevű cég sztoriját dolgozza fel. Az eddig Godzillát és King Kongot egyesítő filmekben ez a vállalat volt az, ami begyűjtötte és hét lakat alatt próbálta tartani az óriásszörnyeket, mondanom sem kell, hogy nem túl óriási sikerrel, mert már öt filmet sikerült kipréselni az univerzumból.

A Monarch: Legacy Of Monsters (Monarch: Szörnyek öröksége) egy sorozat lesz, ami az ötvenes években, és ötven évvel később játszódik, az érdekesség az, hogy az egyik főszerepet játszó Kurt Russellt nem valami rettenetes digitális technikával fiatalítják meg a régebbi részekre, hanem egyszerűen a fia, Wyatt Russell fogja alakítani a karaktert. A Monarch: Legacy Of Monsters november 17-én jön az Apple TV+-ra. Ez az első előzetese:

A japán változat a harmincadik Godzilla-film lesz az ottani sorozatból. A cselekménye a második világháborúban megreccsent Japánban játszódik, ahogy a reklámszövege fogalmaz, az ország akkor a nullára tért vissza, majd megérkezett Godzilla, és átmentek mínuszba. Ez is a címe: Godzilla Minus One.

Még viszonylag keveset tudni róla, azon kívül, hogy november 1-jén lesz a premierje a tokiói filmfesztiválon, illetve hogy decemberben az Egyesült Államokban is bemutatják moziba. Az első előzetese nemrég jelent meg, ebben rendesen végig lehet nézni, ahogy a japán Godzilla a 2020-as évekre sem veszített abból a képességéből, hogy pillanatok alatt káoszt és pusztítást hagyjon maga után pár egyszerű gesztussal. Arról egyelőre nincsen hír, hogy nálunk is bemutatják-e.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!