Indul a Telex Filmklub őszi szezonja!

2023. augusztus 23. – 14:04

Indul a Telex Filmklub őszi szezonja!

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy lassan mindenki a magyar társadalomban, a Telex Filmklub is visszatér a nyaralásból és pihenésből, és folytatjuk a tavasszal egész nagy sikerrel futó rendezvényt. Aki esetleg lemaradt volna, annak írom, hogy tavasszal a Kojot négy lelke, a Mások gyerekei, az Akkor éjjel és az Asteroid City című filmeket vetítettük a hivatalos magyarországi premier előtt a Toldi moziban, a vetítések után egy előzetesen rövidnek hazudott, de mindig minimum egy órás beszélgetéssel, aminek során a témák szakértőkkel, a Telex más újságíróival, vagy éppen a film egy alkotójával beszélgettünk, a közönség bevonásával.

Elkezdjük az őszi-téli etapot is, először a 2018-as Bolti tolvajokkal a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára jelölt Koreeda Hirokazu új filmjével, a Szörnyeteggel, ami az idei cannes-i filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díját nyerte. Koreeda az Oscar-jelölése után két más nyelvű filmet készített, a The Truth franciául és angolul, a Broker koreaiul szólalt meg, a Szörnyeteggel most visszatér Japánhoz.

Ez a film hivatalos sztorija:

A nagy tó partján fekvő, békés japán kertvárosban nyugodt életet élnek az emberek – egy egyedülálló anya, aki szereti a fiát, egy tanárnő, aki törődik a diákjaival, és az ártatlan gyerekek. Amikor a kisfiú, Minato furcsán kezd viselkedni, az anyja érzi, hogy valami nincs rendben. Úgy sejti, hogy egy tanár lehet a felelős, ezért elmegy az iskolába, hogy kiderítse, mi történt. A történet az anya, a tanár és a gyerek szemszögéből is kibontakozik, és fokozatosan a felszínre kerül az igazság, amely a média figyelmét is felkelti. Egy viharos reggelen hirtelen eltűnnek a gyerekek…

Ez pedig a film hivatalos előzetese:

A Szörnyetegek vetítése szeptember 6-án, szerdán, 19:30-kor kezdődik a budapesti Toldi moziban. Hangsúlyozom, hogy szerdán, mert az eddigi filmklubok kedden voltak.

Jegyet ezen a linken lehet rá venni. A vetítés után most is lesz beszélgetés, a vendégek még szervezés alatt vannak.

Közben gőzerővel szervezzük az idei többi vetítést is, a filmek címét még nem tudjuk megosztani veletek, de az időpontokat igen, úgyhogy ezeket már jó előre be lehet írni a naptárba:

  • október 4.
  • november 1.
  • december 6.
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!