A Juventus focicsapat kérésére átnevezik a magyar Juventus Rádiót, fifikás megoldást választottak

2023. június 6. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Juventus Rádió nevének leírt változata június 5-én Youventus Rádió-ra változott – vette észre az Mfor.

A Juventus Rádió Magyarország egyik legrégebbi kereskedelmi rádiója, amely hosszú szünet után 2022-ben indult újra. Magyarország első chillout poprádiójaként hivatkoznak magukra: „a legnagyobb könnyűzenei slágereket hallhatod, de kizárólag nyugis tempóban.”

Viszont a világhírű olasz Juventus futballcsapat megkereste őket a nevük miatt. „Az újraindulást követően a Juventus FC felkeresett bennünket az elnevezés használatát illetően, majd egyeztetések után engedélyezte a Juventus Rádió elnevezés használatát akusztikusan. Rádiónk nevének írott változatában kisebb változtatást végeztünk, a Juventus FC és a – mostantól – Youventus Rádió közötti vita így végül barátságosan, mindkét fél számára megnyugtató kompromisszummal zárult” – írták.

Március elején írtunk arról, hogy az online Danubius Rádió és BDPST ROCK üzemeltetője elindítja harmadik csatornáját, az új Juventus Rádiót. Az akkori tervek szerint az online rádióban nyugis, közép- és lassú tempójú popzene szól majd éjjel-nappal, politika és bulvár nélkül.

Az üzemeltető a hagyományos rádiózás és a streaming oldalak közé pozícionálja a három online csatornát. A zenei kínálat összeállításához a hallgatók segítségét kérik: „nem megmondják, hanem megkérdezik, mi szóljon” – állt az akkori közleményben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!