Folytatódik a Telex filmklubja, nézze meg velünk premier előtt az új Wes Anderson-filmet!

2023. május 25. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor elkezdtük idén tavasszal Telex Filmklubot, akkor csak négy alkalomra terveztünk előre, hogy meglássuk, mekkora az érdeklődés, mennyire tud működni egy ilyen műfaj, ha egy független magyar újság áll mögötte. A teszt sikeres volt, az eddigi három alkalommal szuper filmeket és érdekes vendégeket hoztunk el egy olyan nyitott közönségnek, aminek a tagjai nem voltak restek kérdezni, úgyhogy mindenképpen folytatni fogjuk a vetítéseket, egy nyári szünet után.

Mielőtt még elmennénk nyaralni, júniusban bemutatjuk a filmklub eddigi legnagyobb durranását, Wes Anderson legújabb filmjét, a cannes-i filmfesztiválon bemutatkozó Asteroid Cityt. Anderson (Édes vízi élet, A Grand Budapest Hotel) most sok év egzotikus kitérő után visszahelyezte a filmjét az Egyesült Államokba, egy képzeletbeli sivatagi kisvárosba, amit aztán benépesített olyan sztárokkal, mint Scarlett Johansson, Tom Hanks, Margot Robbie, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Ed Norton, Adrien Brody és Liev Schreiber. A főszerepet az állandó Anderson-szereplőnek számító Jason Schwartzman alakítja.

A filmet június 6-án, 19:30-tól vetítjük a budapesti Toldi moziban.

A hivatalos, elég szószátyár történet:

Wes Anderson új filmje egy fiktív amerikai sivatagi városban játszódik 1955 körül. Ide szervezték meg az ifjúsági csillagász/űrkadét kongresszust, hogy összehozza egy kis baráti és tudományos versengésre a diákokat és a szülőket szerte az országból. Ám a rendezvény programját olyan események szakítják félbe látványosan, amelyek megváltoztathatják a világtörténelmet.

A film előzetese:

A vetítés után pedig, ahogy eddig is minden alkalommal, lesz egy beszélgetés. A vendégek ezúttal Varga Dénes, a Filmhu főszerkesztője és Bodzsár Márk, a Drakulics elvtárs és az Isteni műszak rendezője lesznek.

Jegyeket ezen a linken lehet vásárolni a vetítésre. A rendezvény Facebook-eseménye pedig itt taláható.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!