Hat év börtönt kapott drogkereskedés miatt Fetty Wap

2023. május 24. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

Hat év börtönbüntetésre ítélték Fetty Wap rappert, aki a 2010-es évek közepén kifejezetten nagy rapsztárnak számított. A Guardian írja, hogy a rapper még tavaly augusztusban ismerte el, hogy részt vett egy nemzetközi drogkereskedelmi ügyletben, amelynek részeként legalább 500 gramm kokaint szállítottak volna.

A rappert 2021 októberében csukták le öt társával együtt. A tervük szerint több mint 100 kg heroint, fentanilt és cracket akartak eljuttatni a nyugati partról Amerika keleti partjára, Long Islandre. Ehhez a postaszolgálatot használták volna, és autóalkatrészekbe rejtették volna a kábítószert. A drogokat aztán Long Islanden és New Jersey-ben dobták volna piacra. Fetty Wap végül csak a kokainkereskedést ismerte el.

Fetty Wap 2015-ben robbant be a köztudatba a Trap Queen című számával, ami egészen a Billboard-lista második helyéig jutott. Az ügyészség egyébként azzal érvelt a súlyosabb büntetés mellett, hogy Fetty Wap a drogkereskedelem reklámozására használta hírnevét, miközben milliókat keresett vele.

A rapper a trap műfaj népszerűségének csúcsán robbant be, egyik ismertetőjele, hogy hiányzik a bal szeme, amit születése után nem tudtak megmenteni az orvosok. A karrierje a Soundcloudon indult be igazán, de hiába volt több slágere, viszonylag hamar eltűnt a süllyesztőben. Egyébként öt nőtől hat gyereke van, és már korábban is rendszeresen meggyűlt a baja a hatóságokkal.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!