A Foo Fighters bemutatta új dobosát, és már indul is a turnéjuk

2023. május 22. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Élő videóstreamben mutatta be új dobosát a Foo Fighters. A tavaly meghalt Taylor Hawkins helyére a stúdió- és sessionzenészként ismert Josh Freese érkezett, akivel hamarosan világ körüli turnéra is indul a zenekar.

Josh Freese egy 2021-es Offspring-koncerten – Fotó: Andrew Toth / Getty Images
Josh Freese egy 2021-es Offspring-koncerten – Fotó: Andrew Toth / Getty Images

Freese bejelentését néhány ismert dobos feltűnése előzte meg. Először a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith jelent meg, aki arról panaszkodott, hogy valaki elállta az útját a parkolóban, aztán a Mötley Crüe-ból Tommi Lee érkezett ételfutárként, majd a Toolból Danny Carey jött be két uszkárral. Ezután valaki megszólalt, a kamera Freese-re váltott, aki egy dobfelszerelés mögött ülve azt mondta: „Bocsánat. Nem játszhatnánk valamit, mondjuk egy számot?”

Freese nem először zenél együtt a Foo Fightersszel, ő is fellépett a zenekarral akkor, amikor Hawkins emlékére rendeztek koncerteket.

Az 50 éves Freese több ismert zenekarban is játszott már, dobolt az A Perfect Circle-nek, a Guns N' Rosesnak, Chris Cornellnek és Stingnek, játszott punkot az Offspringgel, hardcore-t a Suicidal Tendencies-zel, metált Rob Zombie-val, de hosszasan lehet sorolni a popelőadókat is Nelly Furtadótól Michael Bubléig.

A bemutatkozó videóban a Foo Fighters nyolc számot játszott, köztük néhány újat is, amelyet hamarosan a turnéjukon is hallani lehet. Freese bemutatkozó koncertje május 24-én lesz New Hampshire-ben, majd a globális turné többi állomásán is fellép.

Freese azt ígérte, hogy ezeken a koncerteken olyan dobokon és beállításokkal játszik majd, mint amilyeneken Hawkins tette.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!