Itt az Oppenheimer előzetese magyar szinkronnal és felirattal

2023. május 11. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer egy IMAX-re forgatott nagyszabású thriller, amely július 20-tól látható a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban is. A filmnek csütörtökön jelent meg előzetese magyar szinkronnal és felirattal.

Itt látható a magyar nyelvű előzetes:

Itt pedig az eredeti angol verzió látható, magyat felirattal:

A film berepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit Robert Oppenheimer élt át, aki „megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt”.

Mint korábban írtuk, Christopher Nolan a kétezres évek egyik legünnepeltebb, egyéni hangú filmrendezője, híres az agyrobbantóan csavaros sztorijairól (Memento, Eredet, Interstellar, Tenet), az ő nevéhez fűződnek a minden idők legjobb képregényes-szuperhősös feldolgozásainak számító Sötét Lovag-filmek, de kipróbálta már magát történelmi, háborús eposzban is (Dunkirk).

Új filmje, az Oppenheimer az atombomba születését dolgozza fel. Julius Robert Oppenheimer (1904-1967) zsidó származású amerikai elméleti fizikus fontos szerepet játszott az első amerikai atombomba kifejlesztésében. Egyike azon fizikusoknak, akiket az atombomba atyjaként emlegetnek.

A címszereplő Cillian Murphy mellett az egész szereposztás parádés; a stáblistán felvonul Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Rami Malek, Kenneth Branagh, és Gary Oldman.

A film Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas könyve, az Amerikai Prométheus: J. Robert Oppenheimer diadala és tragédiája alapján készült, és 2023 egyik legjobban várt filmje.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!