Brad Pitt is elindul a Forma-1-ben egy film kedvéért

2023. május 5. – 05:40

Másolás

Vágólapra másolva

Valódi Forma-1-es autót vezet majd Brad Pitt a következő filmjében, írja a Wrap. Csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Miamiban, amelyen részt vettek egy készülő Forma-1-es film készítői is. Itt árulta el Jerry Bruckheimer producer és Joseph Kosinski rendező, hogy a film annyira élethű lesz, hogy a főszereplő valódi versenyautót vezet majd valódi Forma-1-es pilóták között.

Kosinskit leginkább a Top Gun: Maverick rendezőjeként lehet ismerni, és a most kiderült részletek alapján legalább annyira látványos jelenetekre lehet majd számítani, mint a Tom Cruise-film esetében. A stáb a film kedvéért létrehoz majd egy új istállót a Forma-1-ben, és a Silverstone nagydíjtól kezdve együtt forgatnak a valódi versenyzőkkel egészen év végéig.

Az autójukat a Mercedes gyártja és már tesztelés alatt áll. A munkálatokban segítségükre van Lewis Hamilton, aki napi szintű kapcsolatban van a készítőkkel, és segít nekik ötletelni a sztorin és a forgatókönyvön, hogy minél hitelesebb legyen a végeredmény. Még annyit elárultak, hogy Kosinski legnagyobb inspirációja az 1966-os Grand Prix című film.

A készítők odáig mentek, hogy lefejlesztették minden idők legkisebb 6K kameráját, hogy a nézők mozis minőségben láthassák azt, amit egy pilóta is lát a versenyautójából. Ez a pilóta Brad Pitt lesz, aki saját maga fogja vezetni a stáb versenyautóját a brit nagydíjon a tervek szerint.

A történetről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Pitt egy veterán autóversenyzőt alakít, aki hosszú kihagyás után tér vissza a Forma-1-be. A filmet az Apple gyártja, azonban először mozis forgalmazásba kerül majd, és csak utána lesz elérhető streamingen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!