„Azt hiszem, épp itt az ideje” – búcsúturnéra indul az Aerosmith

2023. május 1. – 18:53

„Azt hiszem, épp itt az ideje” – búcsúturnéra indul az Aerosmith
Joe Perry Sao Pauloban – Fotó: Ettore Chiereguini / AGIF / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Búcsúturnéra indul az Aerosmith amerikai rockegyüttes, a koncertsorozatot szeptemberben kezdik – jelentették be hétfőn az MTI beszámolója szerint.

A Peace Out című észak-amerikai turné szeptember 2-án kezdődik Philadelphiában, és negyven állomása lesz.

Szilveszterkor Bostonban koncerteznek, ahol a banda 1970-ben megalakult, és január 26-án Montrealban fejezik be a körutat.

„Azt hiszem, épp itt az ideje” – mondta az AP amerikai hírügynökségnek Joe Perry, az együttes gitárosa. Hozzátette, hogy a zenekar minden tagja elmúlt 70 éves, a legidősebb a 75 éves Steven Tyler frontember. „Itt a lehetőség, hogy megünnepeljük az ötven évet, mióta együtt játszunk. Nem tudhatjuk, meddig leszünk elég egészségesek az ilyesmihez. Jó ideje, hogy nem volt valódi turnénk. Sokáig játszottunk Vegasban, jó volt, de alig várjuk, hogy megint úton legyünk” – fogalmazott Perry.

Az együttes dobosa, Joey Kramer nem vesz részt a turnén, a tavalyi vegasi koncertek után szabadságot vett ki, hogy „családjával és egészségével foglalkozhasson”. Helyette John Douglas dobol majd a koncerteken.

Az 1970-ben alapított Aerosmith négyszer kapott Grammy-díjat, 2001-ben felléptek a Super Bowl félidős műsorában, és beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!