Akciódús előzetest kapott az utolsó Indiana Jones-film

2023. április 25. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Új előzetest kapott az 5. és egyben utolsó Indiana Jones-film, ami az Indiana Jones és a sors tárcsája címet kapta. A film a Cannes-i Filmfesztiválon május 18-án mutatkozik be először, majd június 28-án érkezik a magyar mozikba.

Az eddigi előzetesekből már kiderült, hogy a film egy részében Harrison Fordot digitálisan 40 évvel visszafiatalítják majd, és hogy a hagyományokhoz híven Indy ismét a nácikkal csap össze. A sors tárcsájában a náci főgonoszt pedig nem más, mint Mads Mikkelsen fogja játszani, de a filmben szerepel még többek között Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones és Antonio Banderas is.

Az ötödik Jones-film 1969-ben játszódik, a film fő témája pedig a holdra szállás lesz. Mikkelsen karakterét egy részben valós történet ihlette, Wernher von Brauné. Braun NASA-mérnök volt, az USA űrrepülési programjának egyik vezetője, aki tagja lett a náci pártnak és az SS-nek is. Mikkelsen úgy nyilatkozott karakteréről, Vollerről: „Ő az az ember, aki szeretné kijavítani a múlt néhány hibáját. Van valami, ami sokkal jobb hellyé teheti a világot, ő pedig erre szívesen rátenné a kezét.”

Ez lesz a sorozat első része, amelyet nem Steven Spielberg rendezett, hanem James Mangold, és nem George Lucas a forgatókönyvírója, hanem Jez Butterworth,
John-Henry Butterworth és James Mangold. Továbbá ez az első film lesz a sorozatból, amelyet a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmaz, mióta a Lucasfilmet 2012-ben felvásárolta a Disney, és egyben a Lucasfilm első, a Star Wars-franchise-on kívüli élőszereplős filmje a felvásárlás óta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!