Rúzsa Magdi: Három képkocka miatt nem lehet így nekiesni senkinek

2023. április 19. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem szerencsés szerintem, hogy nem elgondolkodva, nem leülve, hirtelen, indulatból lopással vádoljunk bárkit is a médiában. Főleg úgy, hogy ennek nincsen megfelelő jogi alapja. Három darab hasonló hangulatú képkocka miatt nem lehet így nekiesni senkinek szerintem, főleg nem kollégák egymásnak. Ha ez így működne, én már az évek alatt nagyon-nagyon sok kollégát megvádolhattam volna, mert néha előfordul, hogy vannak hasonló hangulatú képkockák egy-egy videóklipben” – mondta a TV2 Tények Plusz című műsorában Rúzsa Magdi, akinek klipje miatt Horányi Juli a napokban kifakadt a közösségi médiában.

Ahogy a Telexen is megírtuk, az X-Faktor korábbi második helyezettje szerint Rúzsa egy az egyben lemásolta az ő videóklipjét: az április 14-én bemutatott Elmegyek ugyanis kísértetiesen hasonlít Horányi február 14-én debütált, Sebzetten című videóklipjére.

Rúzsa Magdi azt is mondta a Tények Plusznak telefonon, hogy ennek ellenére nem haragszik Julira. „Mindezek ellenére semmi harag nincs bennem a Juli iránt. Biztos vagyok benne, hogy ő is átgondolta már ezt az egészet. Biztos, hogy ő is látja, hogy tetszik, nem tetszik, de valahol mégiscsak nekem esett” – mondta a Megasztár egykori győztese, aki először a Facebookon azt írta Horányi Julinak, hogy igyekszik higgadtan „és a Krisztusi példát követve lereagálni a dolgot”.

Horányi Julit továbbra is felháborítja az ügy, de nem Rúzsa Magdira haragszik, a Facebookra kiposztolt videójában azt mondta, eredeti üzenete is a gyártó céghez szólt, ami tudomása szerint azonos volt mind a két klipnél. Horányi Juli a videóban azt mondja, sikerült tisztáznia a félreértéseket Rúzsa Magdi menedzserével, de az ügy továbbra is felháborítja. „Egyeztettem az ügyvédemmel, ugyanis az én klipem koncepciójának szellemi tulajdona az én csapatomnál van” – mondta a videóban.

A Bors szerint mindkét klipet a Final Productions készítette, ami az Instagram-oldala alapján több hazai sztárnak, például Majkának és a Wellhellónak is gyártott már videóklipet, és többek között a TV2 Sztárban sztár című műsorának promóvideója is az ő munkájuk.

Megkerestük a Final Productionst, hogy megtudjuk, mit reagálnak a vádakra. A cég munkatársa azt mondta, nincs szó plágiumról, szerinte elég megnézni a két videóklipet. „Javasoljuk mindenkinek, hogy nézzék meg a két videóklipet, és ne egy összevágott TikTok-videó alapján tájékozódjanak” – mondta, de mást nem akart hozzáfűzni a történtekhez.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!