Hét év kihagyás után pénteken megjelent a Metallica új albuma

2023. április 14. – 11:36

Hét év kihagyás után pénteken megjelent a Metallica új albuma
Metallica napjainkban – Fotó: Emma McIntyre / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Hét évnyi kihagyás után pénteken hivatalosan is megjelent a Metallica új lemeze, a 72 Seasons. Kislemezként tavaly november óta egyébként már öt dal megjelent az albumról. A zenekar áprilisban világ körüli turnéra is indul majd, ami még 2024-ben is tartani fog, írja a Consequence.

A tizenkettedik Metallica-lemezt mozis premier előzte meg április 13-án, magyarországi mozikban is meg lehetett hallgatni, valamint interjúkat és behind the scenes-felvételeket nézni a dalok történeteiről és a videóklipek forgatásairól.

Az 1981-ben alakult Los Angeles-i zenekar eddig az albumig tizenegy stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Hardwired... to Self-Destruct 2017-ben jelent meg. A Metallica lemezei több mint 110 millió példányban keltek el világszerte. A kilencszeres Grammy-díjas Metallica első lemeze, a Kill 'Em All 1983-ban jelent meg, az akkori felállásból James Hetfield (ének, ritmusgitár), Kirk Hammett (szólógitár) és Lars Ulrich (dobok) ma is a Metallicában játszik, 2003 óta Robert Trujillo a basszusgitáros.

A zenekar eddig hatszor lépett fel Magyarországon, legutóbb 2018 áprilisában a Sportarénában.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!