Sam Neillt limfóma miatt kemoterápiával kezelik

2023. március 17. – 22:07

Sam Neillt limfóma miatt kemoterápiával kezelik
Sam Neill a 67. San Sebastian Filmfesztiválon 2019-ben – Fotó: Manuel Romano / Nurphoto / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Sam Neill, (többek között) a Jurassic Park színésze új könyvét azzal kezdi, hogy „talán haldoklom” – írja a Guardian. Mint írja, harmadik stádiumú angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála.

2022. márciusában, a Jurassic World: Világuralom népszerűsítése közben érezte, hogy megdagadtak a nyirokcsomói, és így tudta meg, hogy beteg. Kemoterápiás kezelést kapott, de az nem segített, ezért felírtak neki egy új, szintén kemoterápiás gyógyszert, kezelést, amit élete végéig, havonta egyszer kap meg – annak ellenére, hogy jelenleg már nincs rákja.

A diagnózis után kezdett el könyvet írni, leginkább önmaga szórakoztatására. A 75 éves színész Meséltem már erről? című könyvében ír a gyerekkoráról, arról, hogy milyen volt Új-Zélandon felnőni, de kitér filmes élményeire is. A Guardiannak azt mondta, hogy ugyan nem fél, hogy esetleg meghal, de rendkívül bosszantaná, még szeretne élni egy-két évtizedet.

„Nem tennék úgy, mintha az előző évnek nem lettek volna sötét pontjai. De ezek a sötét pillanatok éles fényt vetnek a dolgokra, tudod, és miattuk hálát adok minden napért, és mérhetetlenül hálás vagyok minden barátomért. Örülök, hogy életben vagyok”

– mondta.

Neill az 1970-es évek óta már több mint 150 filmben és sorozatban játszott, többek között a 200 éves emberben, a Peaky Blindersben, marveles Thor-filmekben és a Tudorokban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!