„Még mindig fáj”: Chris Rock először beszélt Will Smith pofonjáról

2023. március 5. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai humorista és színész a Netflixen streamelt, Selective Outrage című élő stand-up műsorában viccelődött a tavalyi esettel.

„Igyekszem ma este olyan műsort csinálni, amivel nem sértek meg senkit. Megpróbálok mindent megtenni, mert sosem tudhatod, hogy kit bántasz meg”

– így kezdte Rock a fellépését.

„Bárki, aki azt állítja, hogy a szavak fájnak, még sosem kapott pofont”

– utalt a komikus nyilvánvalóan arra, hogy Will Smith pofon vágta tavaly márciusban, amikor a felesége kopaszságával viccelődött.

A merész kezdés után az egyórás műsor első ötven percében a komikus több érzékeny témát feszegetett, többek között a függőséget, az abortuszt, az amerikai rasszizmust, Meghan Markle-t, a Kardashian családot és a „wokeness”-t is, de az orosz–ukrán háború sem maradhatott ki. A humorista azzal viccelődött, hogy Amerika rosszabb állapotban van most, mint Ukrajna, mert Ukrajna egységes, Amerika pedig megosztott.

A legendás pofozás – Fotó: Robyn Beck / AFP
A legendás pofozás – Fotó: Robyn Beck / AFP

Rock a műsor utolsó tíz percére tartogatta a Will Smithszel kapcsolatos összes poénját.

„Az emberek azt kérdezik: fájt? Még mindig fáj! A Summertime cseng a fülemben. De nem vagyok áldozat, sosem fogtok látni az Oprah-ban vagy a Gayle-ben sírni. Úgy vettem az ütést, mint Pacquiao”

– utalt a legendás Fülöp-szigeteki bokszolóra, Manny Pacquiaóra. A Summertime pedig Will Smith 90-es évekbeli hiphopduójának, a DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince-nek az egyik száma az 1991-es Homebase című albumról.

Rock szerint Smith agresszív reakciója a Jada Pinkett Smithről szóló viccére valójában nem is róla szól, hanem a házaspár kapcsolatáról.

„Szeretem Will Smitht” – mondta Rock. „Egész életemben szurkoltam neki…

de most csak azért nézem az Emancipációt, hogy lássam, ahogy megverik.”

Smith ugyanis egy rabszolgát alakít az Emancipáció című történelmi drámában, amiről ebben a cikkben írtunk.

Végül egy igazán mélyre szánt odaszúrással minősítette a színpadon verekedő Smitht:

„Hogyhogy nem ütöttem vissza? Mert vannak szüleim. Tudod, mit tanítottak nekem a szüleim? Hogy ne verekedj a fehérek előtt.”

Will Smith a pofon és az élő műsorban elhangzott káromkodás után megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, és bár bocsánatot kért, tíz évre eltiltották az Amerikai Filmakadémia díjkiosztójáról. A színész tavaly novemberben Trevor Noah talkshow-jában beszélt részletesen arról az estéről.

(CNN)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!