Indul a Telex filmklubja, nézze meg premier előtt a Kojot négy lelkét!

2023. február 24. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Moziba járni jó. Igaz volt ez száz évvel ezelőtt, ötven évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány előtt és tegnap este is. Napjainkban világtendencia, hogy a kanapénkról nézünk filmeket, jobb esetben a tévén, rosszabb esetben a telefonunkon, még rosszabb esetben a film helyett a telefonunkat nézzük.

De a közösségi filmnézést otthon maximum akkor tudjuk reprodukálni, ha kitartó és kiterjedt alapterülettel rendelkező házigazdák vagyunk, vagy egy nagycsaládot sikerült összehozni egy fedél alatt. Egyik sem különösen gyakori eset Magyarországon.

Úgyhogy most szeretnénk a Telexszel is ráerősíteni, hogy moziba járni jó dolog. Márciusban elindul a Telex Filmklub, ami havi rendszerességgel, egyszeri alkalommal fog bemutatni olyan filmeket, amiket még a nagyközönség nem láthatott, majd utána egy jó filmklub módjára beszélgetéseket is fogunk tartani arról, hogy mit láttunk.

A házigazda minden alkalommal én leszek, de a vendég mindig más: lehet majd alkotókkal, más telexes újságírókkal is találkozni. A helyszín minden egyes alkalommal a budapesti Toldi mozi lesz.

Az első ilyen alkalom március 7-én 19:30-kor lesz, amikor premier előtt vetítjük a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak a Kojot négy lelke című animációs filmjét. A film után pedig beszélgetünk Baumgartner Zsolt animációs rendezővel és Herczeg Zsófival, a Dot & Line animációs oldal alapító szerkesztőjével a filmről, a magyar animációról és arról, ami még eszünkbe jut.

A film előzetesét itt lehet megnézni:

A filmklub következő három filmje még egyelőre titok, de a dátumokat elárulhatjuk:

  • április 4.
  • május 2.
  • június 6.

Jegyeket ezen a linken lehet vásárolni a vetítésre. A helyszínen pedig lehet majd telexes ajándéktárgyakat és ruhákat is venni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!