Ben Affleck és Matt Damon megpróbálja leigazolni Jordant a Nike-hoz

2023. február 9. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

Mi sem bizonyíthatná jobban, hogy a kapitalizmus végső stádiumában lehetünk, minthogy parádés szereposztással film készült arról, hogyan szerződtette le annak idején a Nike az NBA-ben még egy meccset sem játszó Michael Jordant. Az Air című filmje tényleg ezt a történetet dolgozza fel, és kijött hozzá az első előzetes.

Az Amazonnál gyártott Airt Ben Affleck rendezte, és ő is benne a főszereplő, a másik pedig régi jó barátja, és gyakori társa filmekben, Matt Damon, de rajtuk kívül felbukkan még Jason Bateman, Viola Davis, Marlon Wayans és Chris Tucker is.

Az előzetes bűzlik a reklámszagtól, az egyik pillanatban még az is elhangzik, hogy „semmi menő nincs a Nike-ban”, ami hát mennyire vicces már, amikor a Nike jó ideje a világ egyik legsikeresebb ruhacége, emberek pedig komplett vagyonokat fizetnek egy-egy különlegesebb cipőért.

Ha ezen képesek vagyunk túltenni magunkat, akkor érdemes azért azt tudni, hogy Jordan és a Nike 1984-es megállapodása gazdasági szempontból tényleg történelmi volt. A Nike ezután lett meghatározó, majd domináns szereplő a sportruházati piacon, és ekkorirban kezdték el gyártani az első Air Jordan-cipőket is.

A filmet először rövid ideig mozikban mutatják be április elején, nem sokkal később pedig felkerül az Amazon Prime Videóra.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!