Lemondott posztjáról a Netflix vezérigazgatója

2023. január 20. – 00:12

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a Netflix előfizetőinek száma több mint hétmillióval növekedett a múlt év végére, Reed Hastings vezérigazgató bejelentette, hogy lemond a posztjáról, írja a BBC. A lépést állítólag régóta tervezgette, és nem válik meg teljesen a cégtől: ügyvezető elnöke marad.

A vállalatot ezentúl Ted Sarandos és Greg Peters irányítja, akik mindketten jó ideje felsővezetői pozícióban dolgoznak.

„Az, hogy Reed Hastings visszalépett jelenlegi pozíciójából, sok kérdést vet fel a Netflix jövőbeli stratégiájával kapcsolatban” – mondta Jamie Lumley, a Third Bridge kutatócég elemzője. „Greg Peters új társ-vezérigazgatónak számos fontos döntést kell majd hoznia, kezdve a magas költségek kezelésétől, a jelszómegosztáson és a kódok feltörésén keresztül, hogy a következő Stranger Things felkutatásáig.”

A Netflix előfizetőinek száma az utóbbi időben ismét megugrott, az adatok szerint nagy vonzereje volt Harry herceg és Meghan Markle közös dokumentumsorozatának (erről itt írtunk), a Wednesday című sorozatnak (kritikánk itt), illetve A tőrbe ejtve folytatásának is (itt írtunk róla).

2022 utolsó három hónapjában a streamingfelület előfizetőinek száma 7,66 millióval nőtt, az elemzők korábban csak körülbelül 4,5 milliós növekedést jósoltak.

2022 elején pedig a Netflixnek nem volt könnyű dolga: a riválisok, például az Amazon, az HBO, az Apple TV és a Disney is előretörtek, ennek az lett az eredménye, hogy az Egyesült Államokban egy ideig átvette az Amazon a legnépszerűbb streamingszolgáltató címét. A Netflix több száz munkahelyet szüntetett meg, miközben árat emelt a felhasználóknak, hogy fedezze a növekvő költségeket.

Novemberben aztán 12 országban egy olcsóbb, hirdetésekkel támogatott opciót vezetett be, és jelezte, hogy a jövőben kevésbé fogja tolerálni a jelszómegosztást.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!