The Weeknd Blinding Lights című száma lett minden idők legtöbbet streamelt dala a Spotifyon

2023. január 5. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

The Weeknd 2019-es Blinding Lights című száma lett minden idők legtöbbet streamelt dala az oldalon – írja a mixmag. Ezzel Ed Sheeran Shape Of You című számát taszította le a trónról, ami öt évig tartotta a csúcsot. Sheeran slágere 2017-ben Drake One Dance-étől vette át a címet.

A Blinding Lights január elsején 3 milliárd 332 millió 163 ezer 962, míg a Shape Of You 3 milliárd 332 millió 16 ezer 196 streameléssel rendelkezett a ChartData adatai szerint.

A kanadai énekes a Twitteren úgy kommentálta a csúcsdöntést: „Boldog új évet a Blinding Lightsnak”.

A szám egyébként az énekes After Hours című albumáról származik, és több mint 100 hetet töltött a slágerlistákon. 2021 végén egyébként már megdöntött egy több mint hatvanéves rekordot: a Billboard US legjobb zenék listáján megelőzte az 1960 óta címvédő Chubby Checker The Twist című számát.

A Spotify november végén tette közzé a 2022-es toplistáit, ezen egyébként The Weeknd nem szerepelt annyira kiugróan. A tavalyi év legtöbbször hallgatott előadója a címvédő Bad Bunny lett, Taylor Swift pedig a Spotify legvirálisabb előadója. Bad Bunny és Swift mellett a top öt előadó között ott volt Drake, The Weeknd és a dél-koreai k-pop együttes, a BTS is.

2022-ben a legtöbbet streamelt dal Harry Styles As It Was című slágere volt. A második és harmadik helyen a Glass Animals Heat Waves című dala áll, valamint Kid Laroi és Justin Bieber közös Stay című száma.

Az előadó legutóbbi albumáról szóló kritikánkat itt olvashatja el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!