Megjelent a Kihívás, az első űrben forgatott film előzetese

2023. január 3. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Kihívás című orosz film előzetese, ami az első olyan alkotás, amit az űrben forgattak – írja a CBR.com. Klim Sipenko története szerint egy szívsebészt – akit Julija Pereszild játszik – hirtelen fel kell lőni a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), hogy ott életmentő műtétet végezzen egy kozmonaután. A filmről, a színészek kiválasztásáról és a felkészítésükről ebben a cikkben részletesen írtunk.

A filmet 2021 őszén kezdték el forgatni, az első hivatalos, felirat nélküli előzetest az orosz filmforgalmazó cég, a Central Partnership tette közzé. A filmben szereplő űrhajós, Anton Skaplerov a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek arról is beszélt, milyen nehézségekbe ütköztek a forgatás alatt a folyamatosan változó fényviszonyok miatt. A forgatás alatt a világítást az ablakokon beszűrődő fény biztosította, mivel azonban 45 percenként napfelkelte és napnyugta van, ezért Sipenkónak és az egész stábnak folyamatosan azon kellett dolgoznia, milyen szögbe állítsanak be bizonyos lámpákat, hogy mesterségesen tudják biztosítani a kellő fényt egy-egy jelenethez – mesélte Skaplerov.

A Kihívással az orosz filmipar az élen jár, hisz korábban még senki nem próbálkozott filmet forgatni az űrben. Még Tom Cruise-t, a Mission Impossible-filmek főhősét is beelőzték, aki szintén belekezdett már egy NASA-val közös, titkos űrbéli filmprojektbe. A Universal által finanszírozott Tom Cruise-filmnek egyelőre nincs se címe, se megjelenési dátuma, és a hírek szerint a munkálatokban a NASA mellett a SpaceX alapítója, a Twitter vezérigazgatója, Elon Musk is részt vesz.



Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!