Film és animációs sorozat is készül a Gears of Warból

2022. november 7. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú évek óta dolgozik azon Hollywood, hogy valahogyan filmet csináljon az egyik legnépszerűbb sci-fi videójáték-sorozatból, a Gears of Warból. A Hollywood Reporter most azt írja, hogy beindultak a munkálatok, és nemcsak a Gears of War-film készül a háttérben, hanem egy felnőtteknek szóló animációs sorozat is a Netflixre.

A hírek szerint annyira korai fázisban van még a projekt, hogy se rendezőt, se producert nem hoztak még kapcsolatba a Coalition stúdióval, a játék gyártójával. De már ez is előrehaladás ahhoz képest, hogy először még a New Line szerezte meg a jogokat 2007-ben, és azóta nem haladt az egész semerre.

Olyannyira nem, hogy a Gears of War rövid időre megjárta a Universalt is, akik azt a Scott Stuber nézték ki a produceri munkára akkoriban, aki jelenleg a Netflix filmes divíziójának a vezetője, tehát ismerős projektről van szó. Annyit tudni még, hogy először a film jelenik meg, amit majd egy animációs sorozat követ, kifejezetten felnőttekre célozva.

Fotó: The Coalition
Fotó: The Coalition

Ez nem is véletlen, ugyanis a Gears of Wart nehezen lehetne úgy adaptálni, hogy gyerekek is nézhessék. A történet a jövőben játszódik, amikor az emberiség már egyébként is tönk szélére sodorta magát, erre hirtelen megjelennek mindenféle földönkívüli szörnyek és lények és megpróbálják leigázni az emberiséget. Az ellenük való harcban kulcsszerepe van a Delta Squad nevű egységnek, azon belül is Marcus Fenixnek, a játékok főhősének. Kicsit úgy kell elképzelni, mintha a Csillagközi invázióból csináltak volna egy külső nézetes, fedezékből fedezékbe menekülős akciójátékot, amelyben minden katona háromszor akkora, mint az biológiailag indokolt, és hatalmas elánnal tapicskolnak a földönkívüliek vérében, akiket hol szitává lőnek, hol nemes egyszerűséggel szétfűrészelnek a puskájukra szerelt láncfűrésszel.

Az első játék 2006-ban jelent meg Xbox 360-ra, azóta pedig a Microsoft konzoljának az exkluzív (tehát PlayStationön például nem játszható) zászlóshajója. A Gears már az ötödik résznél jár, és ez csak a főjáték, az elmúlt években számos spinoff jelent meg nemcsak játék formában, hanem könyvekben, képregényekben és társasjátékban is. A legutolsó játék a 2020-as Gears Tactics volt, egy XComra hasonlító spinoff, ami döbbenetesen jól nézett ki, élmény volt vele játszani, és egészen új megoldásokat hozott a műfajba.

Az, hogy mikor jelennek meg a most bejelentett produkciók, nem derült ki, de nem valószínű, hogy 2024-él előbb bármelyik felbukkan a Netflixen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!