Amikor azt mondták, hogy az egyetemi éveim lesznek a legjobbak, nem erre számítottam

2022. október 27. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Már a 20-as éveit tapossa az a korosztály, ami a 2010-es évek közepén rátalált az újhullámos hiphopra vagy trapre, és a Soundcloud bugyraiból kibújva sokan ma már a nagy magyar popzenei generációváltás ismert arcai. Ilyen a 23 éves Babaitisz Jorgosz, vagyis Lil Frakk is, aki az After Podcast vendége volt.

A televíziós műsorkészítést tanult egykori SZFE-diák a saját hiphop-karrierje mellett online műsort is vezet Sávlekötő néven, de ha már sávok, persze az is előkerült a beszélgetésben az is, hogy mennyire kezd elfáradni itthon a tipikus trapzenei hangzás.

Lil Frakk nemrég jelentette meg negyedik nagylemezét, ami a Frakkenstein címet kapta. Ezen poposabb irányba indult el, és a közreműködők listáját is rövidre fogta, mindössze Dzsúdló, 6363, Szlimmy és Miller Dávid működik közre rajta. Jorgosz el is mondja, hogy a mostani lemez után tervez egy nagyobb szünetet tartani, ami nem csoda, hiszen 2019 óta minden évben adott ki stúdióalbumot, köztük egy kollaboratív lemezt Ressel és Kapitány Mátéval.

A rapper pont akkor járt az SZFE-re, amikor beütött a Covid, utána pedig ő is azok között a diákok és tanárok között volt, akik az intézmény kormányzati átszervezése miatt tüntettek, egyetemet foglaltak, majd otthagyták az iskolát, hogy a FreeSZFE keretein belül fejezzék be a tanulmányaikat.

„Amikor azt mondták, hogy az egyetemi éveim lesznek a legjobbak, nem erre számítottam”

– meséli Jorgosz a nem éppen szokványosan alakuló felsőoktatási éveiről. Az ő osztályuk egy ember kivételével mind átment a FreeSZFE-re az egyetemfoglalás után. A végén hozzáteszi, hogy azért megnézte volna, milyen normálisan egyetemre járni.

Az adásban többek között szóba kerül még, hogy

  • hogyan készítik egykori osztálytársaival a Sávlekötő című online műsort? Mit tanult az SZFE-n?
  • Kell-e tévés szemlélet egy Youtube-műsor készítéséhez?
  • Mennyire érzi úgy, hogy beérett itthon is a Soundcloud-korosztály, és ezzel indult be az ő karrierje is?
  • Mennyire fogadta be a magyar fesztiválközönség a trap műfajt?
  • Mi a legnagyobb slágere? Van-e ilyen egyáltalán?
  • Hol látja magát öt év múlva? Nem fél-e attól, hogy a rengeteg zenéje miatt egyszer megunják az emberek?
  • Miért nyúl egyre több rapper manapság olyan műfajokhoz, mint a drill, a drum and bass vagy a poppunk?
  • Miért nem érzi önazonosnak a drillt, és kiket tart itthon hitelesnek?
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!