Készül a Szárnyas fejvadász-sorozat az Amazonnál

2022. szeptember 15. – 18:27

Készül a Szárnyas fejvadász-sorozat az Amazonnál
Ryan Gosling mint K ügynök a Szárnyas fejvadász 2049-ben – Forrás: Sony Pictures Releasing International

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is berendelte az Amazon a Szárnyas fejvadász 2099 című limitált sorozatot, aminek Ridley Scott lesz a producere, a fő alkotója pedig Silka Luisa, aki a Tündöklő lányok című időutazós-sorozatgyilkosos sorozat mögött is bábáskodott.

A Szárnyas fejvadász 2099 létezésének híre nem új, a limitált sorozat tervét még februárban bejelentette az Amazon, de most hivatalos lett, hogy el is készül.

Nem ez lesz az első sorozat a Philip K. Dick-kisregény által inspirált világból, 2021-ben debütált a Szárnyas fejvadász: Fekete lótusz című anime az Adult Swimen.

Az eredeti Szárnyas fejvadász Ridley Scott egyik legismertebb filmje, a sci-fi filmek klasszikusa, bár a renoméját évtizedek alatt vívta ki, miután Scott többször is csiszolt a film bizonyos elemein, és egy új változatot tett le az asztalra. A sztoriban Rick Deckard (Harrison Ford) androidokra, vagyis ahogy a film világában hívják őket, replikánsokra vadászik, miután egy csapat öntudatra ébredt robot megszökik.

A folytatásban, a Szárnyas fejvadász 2049-ben, amit Denis Villeneuve (Dűne, Érkezés) rendezett szintén feltűnik Deckard figurája, de a főszerepet K ügynök (Ryan Gosling) kapta. A filmet jelentős részét Magyarországon forgatták. A Szárnyas fejvadász 2099 címe arra utal, hogy a második film után játszódik ötven évvel. Sem a sztoriról, sem a szereplőkről nem tudni sokat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!