A Sárkányok háza királynője tartott a nála 30 évvel idősebb királlyal közös szexjelenetektől

2022. szeptember 14. – 17:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Sárkányok házának legutóbbi részében előkerült a Trónok harca világára jellemző szexualitás, ráadásul legalább annyira meghökkentő módon, mint amikor a Trónok harca első évadában láthattuk azt, ahogy egy testvérpár keresi egymás bájait.

A legutóbbi epizód fülledt töltetéről, valamint a rész legfontosabb fejleményeiről itt írtunk, ebbe a hírbe legyen elég annyi, hogy a részben több meghökkentő szexjelenet is van. Ezek közül az egyikben a Viserys Targaryen királyt alakító Paddy Considine mászik rá az Alicent Hightower királynét alakító Emily Careyre. A jelenet érdekessége pedig, hogy a forgatáskor Carey 19, míg Considine 49 éves volt, ami miatt Carey eléggé izgult a felvétel előtt – írja a Guardian.

Milly Alcock és Emily Carey a Sárkányok háza című sorozatban – Fotó: HBO
Milly Alcock és Emily Carey a Sárkányok háza című sorozatban – Fotó: HBO

A színésznő 17 éves volt, amikor megkapta a forgatókönyvet, és először találkozott a kérdéses jelenettel. „Megijesztett, mert akkor még nem találkoztam Paddyvel. Nem tudtam, hogy mennyire remek fickó, és hogy mennyire könnyű lesz leforgatni vele a jelenetet. Csak annyit láttam, tudod, hogy egy 47 éves fickó és én. Egy csöppet aggódtam” – mondta Carey.

A rész egy másik szexjelenetében nem a korkülönbség volt az igazán nagy, bár a Daemon Targaryent alakító Matt Smith 39 éves, vagyis 17 évvel idősebb a Rhaenyra Targaryent alakító Milly Alcocknál. A szereplők neveiből már akkor is sejthető, hogy mi volt nagyobb tabu a jelenetben a korkülönbségnél, ha az ember nem nézi a sorozatot: itt egy nagybácsi kezdeményezett aktust az unokahúgával.

„Smith és én haverok voltunk. Úgyhogy elég kényelmes volt a dolog. Volt egy intimitáskoordinátorunk, akivel a próbafolyamat során az egész jelenetet végigvettük, és már hónapokkal korábban összeraktuk. Kicsit túlöltözöttnek éreztük magunkat, mert mindenki más meztelen volt” – mondta Alcock a bordélyházban játszódó jelenetről.

Paddy Considine és Matt Smith a Sárkányok háza című sorozatban – Fotó: HBO
Paddy Considine és Matt Smith a Sárkányok háza című sorozatban – Fotó: HBO

A Sárkányok háza annyiban is különleges sorozat, hogy alkalmaz úgynevezett intimacy coordinatorokat, szó szerinti fordításban intimitáskoordinátorokat, akiket talán ágyjelenet-felügyelőnek vagy rendezőnek lehetne magyarítani. Az ő feladatuk az, hogy a sikamlós jeleneteket kidolgozzák és alaposan átbeszéljék a színészekkel, hogy mindenkinek minden komfortos legyen.

A Trónok harca egyik ikonikus szereplője, Sean Bean szerint az ilyen különleges koordinátorok csak tönkreteszik a jelenetek spontán alakulását, a fent idézett Emily Carey viszont kifejezetten örült neki, hogy volt ilyen szakszemélyzet a forgatáson. „Sokkal könnyebb volt, mint ahogy gondoltam amiatt, hogy volt intimitáskoordinátor, akivel mindent végig lehetett beszélni, nem huhogtak le, nem éreztem magam furcsán” – mondta Carey.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!