Rekordnézettséget hozott az HBO-nak a Sárkányok háza

2022. augusztus 23. – 19:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legnépszerűbb tévésorozat, amit valaha készítettek, a Trónok harca, ami nyolc évad után 2019-ben fejeződött be, és addigra rekordszámú Emmy-díjat gyűjtött be. Várható volt, hogy a George R. R. Martin fantasyregényeiből készült tévés eposznak lesz valamilyen módon folytatása, végül ez egy előzménysorozat lett, ami a Trónok harca előtt kétszáz évvel történteket meséli el. A sorozat Amerikában vasárnap este, magyar idő szerint hétfőn debütált (a nyitóepizódról itt olvasható a kritikánk), kedden pedig befutottak a premiernap nézettségi adatai. Eszerint a Sárkányok háza az HBO-nál máris egy rekorddal indult.

A szolgáltató szerint Amerikában minden elérhető platformot összesítve 9,99 millió nézőt ültetett képernyő elé az első rész. Ez magasan az HBO eddigi legjobban nézett sorozatpremierje, és egyben a legmagasabb, egyetlen epizódra mért nézőszám a Trónok harca 2019-es utolsó része óta. Azt azért jobban nézték (19,3 millióan), de nyolc évad alatt rengeteg nézőt gyűjtött a sorozat, a Sárkányok háza pedig még csak most indult. A Trónok harca premierjét 2011-ben valamivel kevesebb mint 4,2 millióan követték, igaz, akkor még nem voltak ennyire elterjedtek a streamingszolgáltatók.

A bemutató őrületét mutatja az a videó, amit egy Twitter-felhasználó osztott meg egy New York-i bérházról, ahol sok lakásban megy egyszerre a premier (ők nyilván nem HBO Maxon, hanem kábeles HBO-n nézték az epizódot).

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!