Béres Alexandra perel és állítja, nem ő áll a Schobert Norbit mocskoló oldal mögött

2022. július 29. – 16:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Schobert Norbi már több mint másfél évvel ezelőtt arról beszélt, feljelentést tesz egy akkor 20 ezer, ma már közel 40 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal miatt, ahol kíméletlenül gyalázzák őt és a családját.

Az oldal adminisztrátorai között jó pár kamuprofil is van, nem tiszta a kép, hogy pontosan kik állhatnak „A nagy Norbiréka biznisz” nevű csoport mögött. Most egy mémoldal üzemeltetője azt állítja, Norbi egyik konkurenséig vezetnek a szálak, a megvádolt Béres Alexandra szerint azonban ez nem igaz, pert is indít a neve bemocskolása miatt.

Schobert Norbi rendkívül ellentmondásos figurája a hazai közéletnek, tevékenységét sok szempontból lehet kritizálni, de az érintett oldalon feltűnik jó pár olyan tartalom is, ami tényleg csak az öncélú gyalázkodásban merül ki.

Schobert Norbi feljelentést tett

Norbi már korábban feljelentést tett, tavaly januárban arról beszélt, „százmilliókat fognak neki fizetni” az ügy végén. Mint akkor mondta, „kiderült, hogy az adminisztrátorok nagy része egy szakmai konkurensem bloggerei”, ezért a piaci magatartásuk miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz is fordult.

Pár nappal ezelőtt aztán a Blikk arról írt, hogy a Trollface nevű mémoldalt üzemeltető Király Dávid Izmael azt állítja, a Norbiékat gyalázó Facebook-oldal mögött egy másik ismert fitneszedző, Béres Alexandra állhat. Király elkezdett utánajárni a Facebook-oldal adminisztrátorainak, akikkel fel is vette a kapcsolatot azért, hogy próbára téve őket együttműködést ajánljon nekik. Arról érdeklődött, reklámozhatja-e a saját mémoldalát náluk. Ebbe belementek, és amikor az anyagiakra terelődött a szó, az adminok egy olyan PayPal-számlára kérték a pénzt, ami szerinte Béres Alexandra férjének számlája, a számlához megadott telefonszám pedig Béres Alexandráé.

Lehetséges persze, hogy A nagy Norbiréka biznisz adminjai szándékosan akarták félrevezetni Király Dávid Izmaelt, és ezért vezették őt Béres Alexandráékhoz, Király mindenesetre elmagyarázta a Blikknek, miért zárja ki ezt az eshetőséget.

Béres Alexandra szintén feljelent

A lap megkeresésére Schobert Norbi azt mondta, nem tudja, hogy valóban a konkurense áll-e az oldal mögött, lépéseket tett a hatóságoknál, szerinte majd ők kiderítik az igazságot. A Blikk elérte Béres Alexandrát is, aki azt állította, nem ő áll az oldal mögött, a saját Facebook-oldalán kívül semmilyen más oldallal nem áll kapcsolatban.

Később pedig közölte: a neve bemocskolása miatt pert indít. „Mélységesen elkeserít, hogy ilyen előfordulhat ma Magyarországon. Én semmilyen bizonyítékot nem láttam, csak ígéretet, hogy lesz, és rágalmazást. Az a célom, hogy ami történt, ne maradjon, és a jövőben se maradhasson következmények nélkül, ezért én is megtettem a szükséges polgári jogi és büntetőjogi lépéseket annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a nyomozóhatóság és a többi illetékes szerv ki fogja deríteni, hogy ki akarja bemocskolni a nevemet, ki és miért akar rágalmazni és megkeseríteni a mindennapjaimat. Remélem, amikor kiderül, a sajtó ugyanilyen lelkesen és hangosan nyilvánosságra hozza majd az igazságot!” – mondta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!