Kim Kardashiant azzal vádolják, hogy tönkretette Marilyn Monroe ikonikus ruháját

2022. június 15. – 10:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglehetősen vegyes reakciókat váltott ki az emberekből Kim Kardashian idén május elején, amikor a MET-gálán Marilyn Monroe ikonikus ruhájában jelent meg. Bár az örmény származású amerikai realitysztár csak pár perc erejéig viselte az egyedi ruhakölteményt, és állítólag minden biztonsági intézkedést megtettek, hogy a kristályborítású selyemruha sértetlenül megússza a vörös szőnyeges kiruccanást, most mégis azzal vádolják a hírességet, hogy visszafordíthatatlan károkat okozott a ruhán, írja a Guardian.

Kim Kardashian és párja, Pete Davidson a 2022-es MET-gálán – Fotó: Dimitrios Kambouris / AFP
Kim Kardashian és párja, Pete Davidson a 2022-es MET-gálán – Fotó: Dimitrios Kambouris / AFP

A ruháról Chad Michael Christian Morrisette készített képeket, aki már korábban is segédkezett a ruha archiválásában a Ripley's Believe It Or Not Múzeumban, ahol a ruha jelenleg is látható.

A képeken látszik, hogy a ruha hátán, a cipzár mellett több helyen elszakadt vagy meggyengült az anyag, valamint több kristály is hiányzik róla.

A ruhát egyébként a floridai Orlandóban található múzeumban, hőmérséklet-szabályozott páncéltermében tárolják, innen kapta kölcsön Kardashian, akinek a kaliforniai otthonába rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, magánrepülővel és őrök kíséretében szállították el. Állítólag az eseményen is folyamatosan őrök kísérték, hogy megbizonyosodjanak róla: nem éri kár az ikonikus darabot. A múzeum állítása szerint bármelyik pillanatban utasíthatták volna Kardashiant, hogy vegye le, de erre nem volt szükség. A celeb egyébként csak pár percig, a vörös szőnyegen viselte a ruhát, a vacsorához már átöltözött, egy másolatot viselt.

A múzeum először nem akarta kölcsönadni neki, miután az első próbán kiderült, nem fér bele a ruhába. Kardashian viszont úgy döntött, diétázni kezd, hogy felhúzhassa. Kevesebb mint egy hónap alatt végül 7 kilót fogyott, sötétbarna haját pedig hidrogénszőkére festette, hogy minél jobban meg tudja idézni Monroe-t. A vörös szőnyegen egy szőrmebundával viselte a ruhát, állítólag azért, mert nem tudta végig felhúzni a cipzárt a hátán.

A ruhát egyébként 2016-ban 4,8 millió dollárért (mai árfolyamon közel 1,8 milliárd forintért) árverezték el, máig tartja az aukción eladott legdrágább ruha rekordját. Azután vált híressé ez a darab, hogy Marilyn Monroe akkor viselte, amikor a Boldog születésnapot című dalt énekelte John F. Kennedy elnök 45. születésnapján 1962-ben. Eddig Monroe-n kívül egyedül Kardashian hordhatta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!