Justin Bieber szerint Jézus segít neki meggyógyulni az arcbénulásból

2022. június 14. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Tudom, hogy el fog ülni ez a vihar, de közben tudom, hogy Jézus velem van” – írta követőinek egy Insta-sztoriban Justin Bieber, aki múlt pénteken szintén az Instagramon jelentette be egy videóban, hogy lebénult a fél arca, ezért lemondja a koncertjeit. Az énekes a Ramsay Hunt-szindróma nevű ritka betegséggel küzd, emiatt bénult le a fél arca.

A Ramsay Hunt-szindróma a fülkagyló övsömörét kísérő arcidegbénulás, amelyet az azt először leíró amerikai ideggyógyászról neveztek el. A Webbeteg cikke szerint a fő tünetei a fülkagyló és a hallójárat területén lévő herpeszes hólyagok, a fülfájdalom és az azonos oldali arcideg bénulása, illetve fülzúgás, halláscsökkenés, szédülés, hányás, szemtekerezgés (nystagmus).

A betegség kialakulásáért a varicella zoster herpeszvírus fertőzése felelős, amely gyermekbetegségként bárányhimlőt okoz, majd nyugvó formában az érző ideggyökökben maradhat, és ha reaktiválódik (ami általában valamilyen immunológiai okból következik be), innen kezd el terjedni az ideg mentén. A betegség kezelhető, a kimenetelt javítja, ha három napon belül antivirális szerekkel és szteroidokkal kezelik, de gyakori az arcbénulás és a fájdalom krónikus fennmaradása.

Justin Bieber több fellépését is lemondta a betegség miatt, augusztusban a Szigeten is fellépne, de egyelőre nem világos, hogy ez reális-e még.

(BBC)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!