Szélsőjobbos rendezésben érkezik még egy film arról, hogy Donald Trump márpedig megnyerte a választásokat

2022. június 13. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

A MyPillow vezérigazgatója, a párnagyáros Mike Lindell a Business Insidernek arról beszélt, hogy korábbi, Trumpról szóló dokumentumfilmje után most megpróbálkozik egy teljes játékfilmmel is. A film júliusra fog elkészülni, és arról fog szólni, mint az előző alkotás, azaz annak az összeesküvés-elméletnek az alátámasztásáról, hogy Trump nyerte volna meg a 2020-as választásokat – írja az Insider.

Lindell már a dokumentumfilmjére is perdöntő bizonyítékként tekintett, de most azt ígéri, hogy a július 16-án debütáló Selection Code véglegesen be fogja bizonyítani azt az – egyébként valójában alaptalan – elméletet, miszerint Trump nyerte volna meg két éve a választásokat Joe Bidennel szemben. Azt, hogy a filmet hol fogja Lindell bemutatni, egyelőre nem tudni: csak annyit mondott el, hogy ez valahol „Közép-Nyugaton” lesz.

„A Selection Code egy politikai thriller, amely olyan titkot tár fel, amely kritikus Amerika életében, túlmutat a politikai pártokon. Nem a múlt korrigálásáról szól, hanem a jövő korrigálásáról”

– írja a film leírása, amely hozzáteszi, hogy „ha egyszer megnézi ezt a filmet, soha többé nem szavaz szavazógépeken”. Lindell elméletének ugyanis része az az elem is, miszerint Trump a szavazógépek létezése miatt bukta el a választásokat. A trumpista üzletember ellen emiatt több jogi perben is harcolnak, a szavazógépek gyártásával foglalkozó Dominion és Smartmatic is perbe fogta rágalmazás miatt. De ugyanezért beperelte Lindellt a Dominion egyik alkalmazottja is, miután a párnagyáros hazaárulónak hívta.

Lindell lelkes beszédet mond Trump kampányában idén júniusban – Fotó: Tayfun Coskun / AFP
Lindell lelkes beszédet mond Trump kampányában idén júniusban – Fotó: Tayfun Coskun / AFP

Lindell azt mondta, „nem szólt bele a film tartalmába”, csak finanszírozta azt. Helyette a Selection Code-ot a CBS egykori újságírója, az azóta szélsőjobboldali vizekre evezett Lara Logan készíti.

Lindell Trump veresége után nagyon hangosan részt vett a volt elnökkel együtt a választással kapcsolatos összeesküvés-elméletek terjesztésében, mígnem a Twitter letiltotta őt a felületéről. Az üzletember cégével is számos partner megszakította a kapcsolatot, ekkor fordult új szakmája, a filmproducerkedés felé.

Az első általa szponzorált film, az Abszolút bizonyíték öt nap alatt készült el, 2021-ben mutatták be. Az úgynevezett „dokumentumfilm” azt akarta bemutatni, hogy Kína „kibertámadást” hajtott végre az Egyesült Államok ellen, hogy Bidennek adják az amerikai szavazatokat. Bár a film megalapozott bizonyítékokat erre nem adott, díjat legalább nyert: a film és a filmben szereplő Lindell is megkapta a legrosszabb filmekért járó Arany Málna díjat.

Lindell 2021 végén azt mondta a lapnak, hogy eddig 25 millió dollárt költött a 2020-as elnökválasztással kapcsolatos, választási csalást kiáltó elméletek bebizonyítására, de „mindent hajlandó erre az ügyre rákölteni”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!