Vecsei H. Miklós játssza Semmelweis Ignácot Koltai Lajos új filmjében

2022. május 20. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Vecsei H. Miklós és Nagy Katica főszereplésével rendez filmet Semmelweis Ignácról Koltai Lajos – áll a Nemzeti Filmintézet közleményében. A láthatatlan gyilkos 1847-ben kezdődik, és azt mutatja be, ahogy Semmelweis a forradalmat megelőző közhangulatban dolgozott a gyermekágyi láz mögött álló kórokozó felfedezésén.

„Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is” – áll a közleményben.

Vecsei H. Miklós Semmelweis Ignác szerepében – Fotó: Nemzeti Filmintézet
Vecsei H. Miklós Semmelweis Ignác szerepében – Fotó: Nemzeti Filmintézet

A láthatatlan gyilkos Maruszki Balázs és Kormos Anett forgatókönyvéből készül, producere Lajos Tamás és Vida József. Júliusban kezdik el forgatni a filmet, és ha minden jól megy, jövőre lehet majd megnézni. A Nemzeti Filmintézet 2,26 milliárd forinttal támogatja a produkciót.

Semmelweisről nemrég színdarab is készült, bár azt Londonban játszották. A darab főszereplőjével, az Oscar-díjas Mark Rylance-szel készült interjúnkat itt olvashatja el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!