Hat év után leműtötték a péniszt a brit férfi karjáról

2022. május 6. – 05:01

Hat év után leműtötték a péniszt a brit férfi karjáról
Lee, Malcolm és Anik, a The Man With A Penis On His Arm című tévériport főszereplői – Forrás: Sky.com

Másolás

Vágólapra másolva

„Hat évig úgy sétáltam, hogy a pöcsöm a karomon volt” – mondja a láthatólag szebb időket is megélt Malcolm McDonald, és nehéz nem látni a megkönnyebbülést az arcán. Főleg azután, hogy negyven perccel korábban azt láttuk, hogy kétségbeesetten hívogatja az orvosát, hogy halló, uram, én vagyok az, akinek egy péniszt raktak a karjára, ideje lenne levenni.

Malcolm az egyik szereplője a brit tévé The Man With A Penis On His Arm (Az ember pénisszel a karján) című riportfilmjének, ami annyira nonszensznek tűnik, amennyire teljesen őszinte és szívhez szóló. A Guardian azt a címet adta a kritikájának, hogy ez olyan fajta tévézés, ami miatt büszke az ember, hogy brit. Ezen először nevettem, de a riport láttán egészen biztosan komolyan gondolták.

Malcolm borzasztó módon veszítette el a péniszét: egyszerűen leesett. Volt egy időszak a most 46 éves férfi életében, amikor hajléktalan volt, egyik barátjának a garázsában lakott. Végbélsipoly alakult ki nála, amivel kórházba ment, hogy kezeljék. A sipoly viszont nem sokkal később visszanőtt, ő meg azt gondolta, hogy nem fog megint befeküdni, elintézi magának. Vérmérgezést kapott, a keze-lába kezdett elfeketedni. A pénisze is. Tizenkét évvel ezelőtt elment pössenteni, és egyszerűen leesett.

Egy sikeres fallioplasztika nagyjából egy 50 ezer fontos kiadást jelent az egészségügyben, de a folyamatot elkezdték Malcolmnál: a karján növesztettek egy péniszt. Csak éppen a férfi nem tudott elmenni egyik időpontjára sem, amikor felvarrták volna neki. Hat évig úgy élt, hogy egy pénisz volt a karján. Röhögve meséli a sztorit arról, hogy egyszer kilógott, és egy idős rokona arcába himbálózott. Azzal hülyül, hogy dartsozik, és oda rakja be a nyilakat. Zavarja, hogy amikor főz, figyelnie kell, hogy ne égesse meg az egyik főzőlappal.

Malcolm nincs jól, hétfő délben már szívószállal issza a korsó söröket. A BBC visszafogott riportere megkérdezi tőle, hogy szerinte alkoholista-e. A férfi azt mondja, volt már ő alkoholista, akkor tizennyolc sör is lecsúszott egy nap. Most csak néhány. Volt olyan műtét, amit nem tudtak elvégezni rajta, mert kevés oxigén volt a vérében – ezt okozhatta az a cigi- és alkoholmennyiség, amit fogyasztott.

Azt reméli, hogy a műtéttől majd talán meg fog változni az élete, ami nagyrészt abból állt, hogy egymagában ivott, néha bicajokat javított, és az angol sajtó előszedte, hogy mutogasson rá. Ez is egy ilyen korábbi videó vele:

Nem Malcolm a riport egyetlen főszereplője. Anik koraszülött volt, édesanyja szerint amikor megszületett, úgy nézett ki, mint egy kopasztott csirke. Az orvosok nem tudták megmondani, hogy fiú-e vagy lány. Hivatalosan androgén-inszenzitivitási szindrómája van, 26 éves koráig tizenötször műtötték a péniszét, ami állítása szerint négyéves kora óta változatlan volt.

Anik tizennégy éves korában öngyilkos akart lenni, gyógyszereket szedett. Amikor magához tért a kórházban, a nővér azt mondta neki,

ha neki is ilyen teste lenni, ő is megpróbálná megölni magát.

Anik kap egy új pumpát, új előbőrt, és két hétig folyamatos erekcióval kell élnie a műtét után, hogy a bőr megfelelően megnyúljon. Amikor letelik a két hét, anyukájának mutogatja FaceTime-on a péniszét. Zavarba ejtő az egész, de a család már hozzá van szokva, hogy Anik nemi szerve a téma, erről beszélgetnek a konyhában és az ebédlőasztalnál, valószínűleg akkor is, amikor nincsenek ott a brit tévé kamerái.

A harmadik főszereplő Lee Leicesterből. Amikor Leevel először találkozunk, éppen borbélynál borotválják, és csak annyit tudunk róla, hogy pénisz nélkül született. Leenek szintén műtagja van, amivel elégedett, hiszen egész éjjel tudja használni. A szüzességét három évvel a műtét elvégzése után veszítette el. A péniszét tudja pumpálni, be is mutatja a műveletet, alsógatyán keresztül.

Lee transzférfi, és ezt csak onnan tudjuk meg, amikor elővesz egy gyerekkori képet magáról. Édesapja ötéves korában molesztálta, gyerekkora óta nem érezte jól magát a bőrében. Negyvenéves koráig nem vallotta be a családjának, hogy transz. Most már van – távkapcsolatban ugyan, de – barátnője is, akivel a házasságot tervezik. Lee nagyon hálás a szervért, amit kapott, de hangsúlyozza, hogy addig nem fogja senki szeretni igazán az embert, amíg az ember nem szereti önmagát.

A riport végén Malcolmnak sikerül a műtét, a végén büszkén mutogatja a péniszét a kamerának, körülötte műtéti hegekkel. „Szépen megnőtt, biztos sok pitét evett” – marhul. De látni rajta, mármint a férfin, hogy talán most végre vége az őrületnek. Szerez egy rendes melót, eltölt egy kis időt a gyerekei anyjával. „Ilyet írni sem lehet, nem? Lesz mit mesélni az unokáknak” – mondja mosolyogva.

A The Man With A Penis On His Arm a Channel 4 műsorán ment Nagy-Britanniában.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!