Brutális öldöklésre lehet készülni az idei év legjobban várt viking filmjében

2022. április 19. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Május közepén mutatják be Magyarországon Az északi (The Northman) című filmet, ami körül már hónapok óta óriási felfordulás, és a most megjelent, erősen korhatáros előzetes alapján ezen nincs is mit csodálkozni.

Ugyan az elmúlt években a vikingek lettek az új vámpírok, annyi film, videójáték és tévésorozat készült ebben a témakörben, Az északiról eddig kizárólag dicsérő kritikák jelentek meg mindenhol. Az előzetes alapján nem csoda, egyrészről baromi jól és hitelesen néz ki az egész, másrészről az egyébként svéd származású Alexander Skarsgård kifejezetten meggyőző vérben tocsogó gyilkológépként.

Az északit az a Robert Eggers rendezte, akinek a nevéhez fűződik 2019 nagy kritikuskedvenc filmje, A világítótorony, és a True Bloodból is ismerős Skarsgård mellett szerepel még Ethan Hawke, Nicole Kidman, Anya-Taylor Joy és Willem Defoe, de egy kisebb szerepben még Björk is feltűnik.

A történetről röviden annyit, hogy egy fiatal viking herceget követ végig, aki elindul, hogy megbosszúlja az apja halálát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!