Mi az a West Side Story, és mit kell tudni róla?

2022. március 28. – 02:26

Másolás

Vágólapra másolva

Steven Spielberget annyira alapvető figurának érezhetjük a mai filmgyártásban, hogy néha már egy legyintéssel is elintézzük. Már megint egy Spielberg-film, csak nem hiányzó apákról szól, csak nem Janusz Kaminski volt az operatőr, akinek egyszer ki fogja verni a szemét egy saját maga által komponált beverés, és csak nem virtuóz kameramozgás van benne, amitől még Guillermo Del Toro is eltátja az száját? A West Side Story esetében a válasz három igen, és jön még a negyedik is: ez egy igen jó film, ami a mozikban nem kapta meg a jussát, de biztos vagyok benne, hogy az évek során meg fogja.

Az eredeti Bernstein/Sondheim-musical felpaprikázott, de korszakban békén hagyott változatában ugyanúgy a Jets és a Sharks csap össze New York nyomornegyedének romjain, csupa ismeretlen, de szimpatikus arccal, a jól ismert dalokkal, de megvariált helyszínekkel és koreográfiával, és annyi színnel, hogy utána minden sokkal szürkébbnek tűnik. Itt lehet elolvasni a kritikánkat róla.

Mire jelölték: Legjobb film, legjobb rendező, legjobb operatőr, legjobb női mellékszereplő (Ariana DeBose), legjobb production design, legjobb hang, legjobb jelmez.

Hol lehet megnézni: Egyelőre sehogy, a mozikból kikerült, máshogy még nem jelent meg.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!