Az RTL Klub leadja azt a sorozatot, amivel az ukrán elnök híres lett hazájában

2022. március 10. – 19:27

Az RTL Klub leadja azt a sorozatot, amivel az ukrán elnök híres lett hazájában
Volodimir Zelenszkij a 2019-es választáson, amikor leadta a szavazatát – Fotó: Sputnik/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Országos televíziós premierként az RTL Klubon látható A nép szolgája című ukrán sorozat, melynek főszerepét a háború sújtotta Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij alakítja – közölte a csatorna. A forgalmazó a sorozat sugárzási jogainak értékesítéséből származó becsült jutalékát, 50 ezer eurót jótékony célra, az Ukrán Vöröskereszt támogatására fordítja. Az RTL Magyarország a sorozat jogainak megvásárlásával nemcsak hozzájárul ehhez az adományhoz, de egyúttal felajánl további 30 millió forintot az Ökumenikus Segélyszervezet javára, az ukrán bajbajutottak megsegítésére. A nép szolgája első két epizódjának tervezett premierje március 20-án lesz az RTL Klubon.

A nép szolgája című, három évadot megélt ukrán vígjátéksorozatot 2015 és 2019 között gyártották. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök politikai pályafutása előtt hazájában népszerű színész, komikus, forgatókönyvíró, filmproducer és rendező volt. Studio Kvartal 95 néven alapított produkciós cége számos filmet, rajzfilmet és televíziós sorozatot gyártott, köztük az Ukrajnában nagy népszerűségnek örvendő A nép szolgáját is. 2018-ban alapított politikai pártja neve is megegyezik legnépszerűbb sorozatának címével.

A vígjátéksorozat középpontjában a Zelenszkij által alakított szerény és őszinte középiskolai történelemtanár, Vaszilij áll, aki egyik napról a másikra az elnökválasztási kampány kellős közepén találja magát, méghozzá elnökjelöltként. A hirtelen jött népszerűség eredménye, hogy Vaszilijt megválasztják Ukrajna elnökének, a sorozat nézői pedig epizódról epizódra szemtanúi lehetnek számtalan humoros jelenetnek, amint az újdonsült államfő megpróbál helytállni az ország élén. Vaszilij nem kíván változtatni korábbi, megszokott életmódján: továbbra is a szüleinél szeretne lakni, a hónap végén pénzt kér kölcsön a barátaitól, és ragaszkodik ahhoz, hogy biciklivel járjon munkába. Mindezt úgy, hogy most már ő az ország legfontosabb embere.

A nép szolgája a premiert követően minden nézettségi rekordot megdöntött a sorozatot sugárzó ukrán tévécsatornán. A három évad mellett egy mozifilm is készült, a produkció pedig számos nemzetközi tévés díjat kapott. A nép szolgája sikerén felbuzdulva jelentette be Volodimir Zelenszkij – ezúttal valódi – indulási szándékát elnökjelöltként a 2019-es ukrán elnökválasztáson, amelyet végül nagy többséggel meg is nyert.

Zelenszkij pályafutását ebben a cikkben mutattuk be.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!