Március végén mutatkozik be az egyik legsötétebb Marvel-antihős

2022. január 18. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent az első hivatalos trailer a Moon Knight című sorozathoz, amellyel a Disney egy újabb Marvel-karaktert mutat be a nagyközönségnek. A címszereplőt Oscar Isaac alakítja, és a sorozat egyes részeit Budapesten és Szentendrén forgatták.

Moon Knight (magyar képregényes fordításban Holdlovag) a már jól ismert Marvel-hősökhöz képest egy valamivel fiatalabb karakter. Először 1975-ben bukkant fel mellékszereplőként, majd egy évvel később megkapta a saját szólóképregényét is. Azóta Moon Knight a Marvel-képregények egyik legnépszerűbb antihőse, aki egy jóval sötétebb, komplexebb, erőszakosabb karakter, mint mondjuk Vasember vagy Amerika Kapitány.

A trailer alapján nehéz összerakni, hogy a Disney pontosan hogyan dolgozza fel a karaktert és a történetét, de annyi szinte biztos, hogy nagy hangsúlyt fektetnek Moon Knight disszociatív identitászavarára, ami a kezdetek óta meghatározza a szuperhős személyiségét. A képregényekben Moon Knight egy egykori zsoldos, aki a sivatagban haldoklik, hogy az utolsó pillanatban megmentse az életét Khonshu, az egyiptomi holdisten. Marc Spector ekkor válik Khonshu földi helytartójává, akinek feladata az éjszaka utazó emberek védelme mindenféle veszedelemtől (nem véletlen választották az előzetes zenéjének Kid Cudi ismert slágerének átiratát, a Day N Nightot). A helyzetet pedig csak fokozza, hogy Marc Spector a disszociatív identitászavara miatt több másik személyiséggel is rendelkezik, ha éppen nem egy zsoldos, akkor Steven Grant milliárdosként él, más helyzetekben pedig csak egy taxisofőr, Jake Lockley néven.

Maga Moon Knight sosem tartozott a Marvel-hősök A listájához, azonban hatalmas kultusza alakult ki az évek során a rajongók között. A karaktert leginkább úgy lehetne leírni, mint Batman és a Megtorló keresztezése, egy gazdag pali, aki a pénzét, hatalmát és harcedzettségét alapvetően jó célokra próbálja fordítani. Csakhogy az egymással szöges ellentétben álló személyiségei és a fejében meg-megszólaló egyiptomi istenség miatt gyakran sokkal durvábbak és erőszakosabbak az eszközei, mint egy Disney-kompatibilis szuperhősnek. Ezért is lesz érdekes, hogy mit hoznak ki belőle a Disney+-on, hiszen a karaktert még sosem lehetett filmekben vagy sorozatban látni.

Fotó: Marvel / Disney
Fotó: Marvel / Disney

A címszereplőt az az Oscar Isaac alakítja, aki igazi prémium névnek számít Hollywoodban, aki többször is megégette magát blockbusterekkel. Poe Dameronként nem igazán voltak elájulva tőle a rajongók a legutóbbi Star Wars-trilógiában, az X-Men: Apokalipszisben pedig hiába kapta meg a főgonosz szerepét, az a film annyira borzalmas lett, hogy hosszú évekre elásta az X-Men franchise-t. Valószínűleg nem véletlen, hogy Isaac egy fokkal kevésbé drága, cserébe annál népszerűbb produkciókban bizonyított már, mint például az Ex Machina, a Llewyn Davis világa, az Expedíció vagy a Suburbicon, de emlékezetes volt a Show Me the Hero HBO-sorozatban vagy a Dűnében is. Isaac mellett a másik nagy név nem más, mint Ethan Hawke, aki a hírek szerint az első évad főgonoszát alakítja, egy Arthur Harrow nevű figurát.

A sorozatot egyébként Justin Benson és Aaron Moorhead párosára bízták, két harmincas évei elején járó filmesre, akik 10 éve főleg a horror műfajjal kísérleteznek, hol romantikus filmmel (Újjászületés), hol sci-fivel keverve (A végtelen), vagyis nem véletlen, hogy a trailernek kifejezetten sötét, horrorfilmszerű hangulata van. Az első rész március 30-án jelenik majd meg a Disney+ felületén.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!