Már csak egy hónapot kell várni az elmúlt évek egyik legszemetebb videójátékából készülő sorozatra

2022. január 18. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Sokat kellett rá várni, de kedden a Netflix bejelentette, hogy már csak február 18-ig kell várni az elmúlt évek egyik legszemetebb platformerén, a Cupheaden alapuló sorozatra, amelyet még 2019-ben jelentettek be – írja a Verge.

A 2017-ben megjelent játék azonnal letarolta az internetet, főként azzal, hogy könyörtelenül megbosszulta a játékosok minden apró hibáját, ami a kollektív anyázás mellett oda vezetett, hogy a Venture Beat egyik újságírója, Dean Takahashi 26 percet szenvedett a Gamescomon a játék bevezetőjével, az erről készült felvétel pedig legalább annyira hírhedtté vált, mint a Verge pécéépítős oktatóvideója. Takahashit aztán hónapokig zaklatták emiatt, a videó pedig azóta is gyakran előkerül, ha valaki azt akarja bizonyítani, hogy a videójátékokkal foglalkozó újságírók nem értenek ahhoz, amivel foglalkoznak,

ami különösen vicces annak fényében, hogy a lap eredetileg viccnek szánta az egészet.

A Cupheadet persze nemcsak emiatt szerették, az is sokat hozzátett a dologhoz, hogy tökéletesen idézte fel Max Fleischer munkáit, illetve úgy általánosságban a '30-as évek kézzel rajzolt rajzfilmjeinek látványvilágát. A játék már a megjelenésekor könyörgött azért, hogy rajzfilmet csináljanak belőle, a Netflix pedig 2019-ben bejelentette, hogy megvalósítják a dolgot, azóta azonban csak elvétve érkeztek új hírek a sorozathoz – többek közt például a tavalyi Summer Game Fest alatt egy teaser képében.

Most viszont végre érkezett egy rendes előzetes a sorozathoz, benne Cupheaddel és a tesójával, Mugmannel, King Dice-szal és magával az ördöggel, aki valamiért nagyon emlékeztetett Ő-re a Pindúr pandúrokból. Ja, és Ms. Chalice is feltűnik, aki a hosszú évek után idén nyáron érkező DLC-ben csatlakozik a két főhőshöz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!