Rekordot döntött bemutatása első hétvégéjén a Pókember: Nincs hazaút

2021. december 20. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány ideje alatt bemutatott filmek között rekordot döntött debütálása első hétvégéjén a Pókember: Nincs hazaút. Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 253 millió dolláros (82,4 milliárd forintos) bevétel folyt be, írja az MTI. Ezzel ez a hazai debütálása alapján harmadik legnagyobb sikerű hollywoodi produkció. Világszerte összesen 587,2 millió dolláros (191,2 milliárd forintos) bevételt hozott a film a Sony Corp. közlése szerint.

A mozisiker régóta várt lökést adott az olyan mozihálózatoknak, mint az AMC Entertainment, a Cinemark és a Cineworld, amelyeket jelentősen sújtott a járvány hatása. Az amerikai és kanadai jegyeladások még a legoptimistább múlt heti jövendöléseket is túlszárnyalták: az elemzők 200 millió dollárra becsülték a várható bevételt.

A Pókember: Nincs hazaút bevételével a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború című kasszasikerek mögött végzett, és megelőzte a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet. A filmről szóló kritikánkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!