Új előzetessel fordult rá a végjátékra az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi sorozata

2021. október 9. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem pontosan egy évvel azután, hogy az Amazon mozgalmas előzetessel rántotta le a leplet az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi sorozataként számon tartott The Expanse (magyarul A Térség) ötödik évadáról, idén ismét a New York-i Comic Conon álltak elő egy előzetessel a hatodik, jelen állás szerint utolsó évadhoz. A hatodik évad mindössze hat részből áll majd, az első december 10-én érkezik, a többit pedig péntekenként lehet majd megnézni a Prime Videón – írja a Verge.

A hatodik évad ott veszi majd fel a fonalat, ahol az előző letette. Az Amazon hivatalos leírása szerint a Naprendszerben továbbra is háború tombol, Marco Inaros és a Szabad Flotta továbbra is aszteroidákkal bombázza a Földet és a Marsot. A történtek a Rocinante legénységének tűrőképességét is komolyan próbára teszik, a szorult helyzetben azonban Chrisjen Avasarala továbbra sem pihen, titkos küldetésre küldi Bobbiet, amely a háború kimenetelére is hatással lehet. Az Övben eközben a könyvekhez képest jelentősen megváltoztatott Drummer (akinek konkrétan az a neve, hogy Camina Drummer, de a magyar fordításban valamiért Dobosnak hívják) és megmaradt családja szökésben vannak Marco elől, a Gyűrűn túl pedig egy új hatalom van felemelkedőben.

Ez rettentően soknak tűnik, pláne úgy, hogy hat részben kellene lezongorázni az egészet és elvarrni a szálakat, de az eddigiek alapján nem tűnik lehetetlennek a dolog. Az sem biztos ráadásul, hogy tényleg ez lesz majd az utolsó évad, dacára annak, hogy az Amazonnál garantáltan nem lesz több. A sorozat producerei (akik egyben az alapjául szolgáló könyvek szerzői is) már februárban arról beszéltek, hogy a hatodik évad remekül zárja le a sorozat elején megkezdett történetfolyamot, de ezzel együtt az univerzum titkait megvillantva nyitva hagyják az ajtót egy esetleges folytatás előtt is.

A sorozat showrunnere, Naren Shankar ugyancsak erre utalgatott, mikor az Entertainment Weeklynek azt mondta, lehet élet az Amazon után is.

Erre utal egyébként a fenti leírás utolsó mondata is, ami azért erősen megpedzegeti a hetedik könyvvel elkezdődő új történetszálat, az azonban továbbra is kérdéses, hogy ha egyáltalán folytatják majd a sorozatot, hogy fogják áthidalni az alapjául szolgáló könyvsorozat hetedik részének, a Perszepolisz felemelkedésének harminc éves ugrását. A helyzetet ráadásul az is nehezíti, hogy az ötödik évad végén a Rocinante pilótájának, Alex Kamalnak a halálával írták ki a szexuális zaklatás miatt nemkívánatossá vált Cas Anvart a sorozatból. Alexnek a későbbi részekben is komoly szerepe van, úgyhogy ha folytatódik is máshol a sorozat – ami amúgy nem lenne példa nélküli, már az Amazon is a SyFytól vette át a stafétát –, az ő helyettesítése sok fejtörést okozhat még az alkotóknak.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!