Nagyon szeretnének tévésorozatot csinálni a Trainspottingból

2021. október 1. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg itthon sem kell túl sok embernek bemutatni a Trainspottingot, Danny Boyle kultikus hatású 1996-os filmjét, és annak a 2017-es folytatását. Most a Collider írja, hogy Boyle a háttérben már producerekkel tárgyal, hogy sorozatot csináljon a filmek egyik legőrültebb karakteréről, Franco Begbie-ről.

A Begbie-t alakító Robert Carlyle az NME-nek nyilatkozott arról, hogy Irvine Welsh-sel, a filmeknek alapot adó regények szerzőjével, és pár producerrel sokat beszélgettek arról, hogy érdemes lenne valamit kezdeni a karakterével. Welsh ugyanis egy külön könyvet írt The Blade Artist címmel az őrült karakter történetéről, és Carlyle szerint ugyan még korai fázisban vannak, de nagyon valószínű, hogy a projekt megvalósul.

Carlyle azt is elárulta, hogy egy hatrészes, egyenként egy órás epizódokból álló monstre sorozatot terveznek, amelyben Begbie Edinburgh-ból elutazik Los Angelesbe, majd onnan vissza Skóciába.

Ugyan az elmúlt években hatalmas divat lett 20-30 évvel ezelőtti kultikus filmekből folytatásokat csinálni, és bár ezek rendre elég gyengére és lelketlenre sikerülnek, a 2017-es Trainspotting-folytatás meglepően jól sikerült, és hitelesen mutatta be, mi történt a szereplőkkel 20 évvel később. Carlyle szerint legkorábban jövő év elején lehet többet megtudni a produkcióról.

A Blade Artistban egyébként Begbie Los Angelesben él, ahol teljesen megtért, sikeres festő és szobrász lett, és született az ottani feleségétől két lánygyermeke. Aztán vissza kell repülnie Edingburgh-ba a fia temetésére. A rég elfeledetett, egykori közössége azt várná az őrült Begbie-től, hogy bosszút álljon fia gyilkosain, de ő már nagyon megváltozott, és küzd a régi és az új személyiségével.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!